Spor Toto Süper Lig 2015-2016 sezonunun sona ermesiyle birlikte istatistikler sonucu yılın en başarılı ilk 11'i de açıklandı. Gaziantepspor'dan sadece Marçal'ın olduğu bu değerlendirmede, kırmızı-siyahlı takımdan başka futbolcu seçilmedi.

İŞTE RAKAMLARI

Geçtiğimiz sezon başında Portekiz'in Benfica takımından satın alma opsiyonuyla birlikte kiralık olarak kadrosuna kattığı Fernando Marçal, kırmızı-siyahlıların en başarılı transferi olarak da dikkat çekti. Sezon içerisinde sakatlıklar yaşamasına rağmen formunu kaybetmeyen yıldız futbolcu Gaziantepspor forması altında 23 müsabakaya çıktı. Bu karşılaşlaşmalarda 1 gol 1 asist yapma başarısı gösteren Sambacı, 115 top kazanarak bu alanda da zirvede yer aldı. 52 kere de rakiplerinden top kapma başarısı gösteren Marçal, 182 kez de ikili mücadele kazanarak Gaziantepspor formasıyla rekor girdi.

OPSİYON KULLANILACAK MI?

Gaziantepspor'un sezon başında kiralık olarak kadrosuna kattığı ve taraftarın da çok sevdiği isimlerin başında gelen Marçal'ın yeni sezonda da kalması bekleniyor. Gaziantep'te olmaktan dolayı oldukça mutlu olduğunu her defasında dile getiren Brezilyalı futbolcu, yönetimle görüşerek son kararını vereceği öğrenildi. Benfica kulübünün de Marçal'a geri dönme konusunda ikna etmeye çalıştığı öğrenilirken, gelecek hafta bu futbolcunun durumunun netleşeceği bildirildi.