2014 Analig Anadolu Yıldız Erkekler Basketbol Türkiye Final müsabakaları Konya’nın Beyşehir ilçesinde başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve İlçe Kapalı Spor Salonu'nda 4 gün boyunca sürecek olan final müsabakaları açılış töreniyle başladı. Törene Beyşehir İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Özdemir, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Basketbol Federasyonu Konya İl Temsilcisi Yusuf Aslantaş, Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Suat Gücüyener, Beyşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Bayındır, daire amirleri, jandarma personeli, sporcular ve sporseverler katıldı.

Final müsabakalarının açılış töreninde kürsüye gelen Beyşehir İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, şampiyonanın Beyşehir ilçesinde yapılmasından dolayı büyük bir memnuniyet yaşadıklarını ifade etti. Bakanlığın gerçekleştirdiği proje çerçevesinde düzenlenen şampiyonanın Türkiye'nin dört bir köşesinden gelen bölgelerinde birinci olan illerin takımlarını ve sporcularını Beyşehir’de bir araya getireceğini aktaran Başıbüyük, final müsabakalarının dostluk, kardeşlik ve centilmenlik içerisinde geçmesini dilediğini söyledi. Başıbüyük, turnuvada sporcuların yeteneklerini en üst düzeyde gerçekleştirecek performanslarını görmeyi arzu ettiklerini de kaydetti.

Protokol konuşmalarının ardından finallerin ilk karşılaşmasını yapacak olan Şanlıurfa ve Gaziantep yıldız basketbol takım oyuncuları salona "Jandarma 175 yaşında" yazılı pankartla çıkarak Jandarma Teşkilatı'nın 175. Kuruluş Yıldönümünü kutladı. Binbaşı rütbesi olan asker kıyafetli bir kız öğrenciyle müsabakaya çıkan yıldız sporcular, izleyiciler tarafından uzun süre alkışlanırken protokol mensupları da pankartın arasında fotoğraf çektirdi. 4 gün sürecek final karşılaşmaları Şanlıurfa ile Gaziantep Yıldız Erkek Basketbol Takımları'nın yaptığı müsabaka ile başladı. Müsabakaların başlama startını Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun verdi. Ardından spor müsabakalarına geçildi.

BÜLTEN