Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Yıldırım Ekipler Amirliği görevlileri suçlulara göz açtırmıyor.
Yıldırım Ekipler Amirliği görevlilerinin 7 Nisan 2014 ve 14 Nisan 2014 tarihleri arasında Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde yaptığı çalışmalarda; evden, işyerinden, otodan hırsızlık, kapkaç, kesici aletle yaralama, ateşli silahla yaralama olayları ile birlikte diğer hırsızlık olayları olmak üzere toplam 18 olaya müdahale edildiği ve bu olaylarda 43 şüpheli şahsın yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.
Yapılan uygulama ve aramalarda; 5 kilo 232 gram esrar, 8 bin 434 paket kaçak sigara, 20 gram gümrük kaçağı çay ile 3 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet av tüfeği, 8 adet kurusıkı tabanca, 68 adet fişek ve 3 adet bıçak ele geçirildiği kaydedildi.
Ayrıca, Asayiş Şube Müdürlüğü Yıldırım Ekipler Amirliği görevlilerinin kendi sorumluluk bölgelerinde yapılan kontrollerde de kesinleşmiş hapis cezası ile aranan 19, yakalama müzekkeresi ile aranan 119 şahıs olmak üzere toplam 138 şahsın yakalanarak ilgili birimlere teslim edildiği öğrenildi.