Yeni yıla sayılı günler kala Gaziantep Gaziler caddesinde bulunan esnaf son hazırlıklarını tamamladı. Yeni yıla girecek vatandaşlar için herşeyi düşünen esnaf satışların geçmiş yıllara göre iyi olmadığını anlattı.

Yeni yıla girerken satışlardan umduğunu bulamayan esnaflar 2015'dende pek umutlu değil. Esnaflar, "Seyyar olarak burda 10 seneden beri her yılbaşında şapka ve gözlük satıyorum.Millet 40-50 TL yevmiye ile çalışırsa ne yılbaşını düşünebilir ne bayramı nede akşamı düşünebilir. Genelde gelen müşterilerimiz kendilerinden çok çocuklarına en azından yeni yılda hediye almak için geliyorlar bizden bere, atkı almak için geliyorlar aldıkları ürünleride hediye paketi yaptırıp gidiyorlar. Satışlarımız çok düşüktü. Bunun bir nedeni vatandaşların gelir düzeyinin düşüklüğü bir nedenide yeni çıkan aflar yüzünden herkesin borca bağlanması oldu.

İŞTE ESNAFIN YORUMLARI

KAZIM ATAŞALAN (SEYYAR SATICI)

"BU YIL SATIŞLARIMIZ BİRAZ DÜŞÜK"

"Seyyar olarak burda 10 seneden beri her yılbaşında şapka ve gözlük satıyorum. Bu yıl satışlarımız biraz düşük. Tezgahımda yılbaşına özel şapka ve gözlük satıyorum bunların yanında yılbaşı bereleri satıyorum bu seneden beklediğimizi göremedik ama yeni yıldan umutluyum. Yeni yıl bizlere ve herkese huzur getirsin tüm İslam alemi bulunduğu şu kötü durumlardan kurtulsun."

"BÜLENT GÜDÜMEN" (BAHARATÇI)

"MİLLET 40-50 TL YEVMİYE İLE ÇALIŞIRSA YILBAŞINI NASIL DÜŞÜNSÜN"

Kurban bayramından beri işlerde bir açılma olmadı. Son bir aydada esnafta parasal noktada bir sıkıntı var. Yılbaşında işlerimiz biraz olsun açılır dedik oda olmadı. Yılbaşı hazırlıklarını yaptık ama pek fazla satışımız olmadı. Yeni yıldanda anlayacağın pek fazla bir beklentim yok çünkü olan işlerimizde kapandı. Askeri ücreti 2 bin TL yapsınlar bu memlekette herşey güllük gülistanlık olur. Ekonomi canlanır herkes alışveriş yapar şuanda hiçbirşey yok. Millet 40-50 TL yevmiye ile çalışırsa ne yılbaşını düşünebilir ne bayramı nede akşamı düşünebilir.

ABİDİN KURT( SEYYAR SATICI)

"SATIŞLARIMIZ ŞUANA KADAR İYİYDİ "

"Yeni yıldan umutluyuz. Şimdiye kadar satışlarımız çok iyi gitti bir sonraki gün satışların biraz daha iyi olacağını umuyoruz. Genelde gelen müşterilerimiz kendilerinden çok çocuklarına en azından yeni yılda hediye almak için geliyorlar bizden bere, atkı almak için geliyorlar aldıkları ürünleride hediye paketi yaptırıp gidiyorlar. Berelerin fiyatı 10 TL ile 18 TL arasındayken atkılarımızı ise 7.5 TL ile 10 TL arasında satıyoruz. Satışlarımız şuana kadar iyiydi inşallah yeni sene içinde satışlarımız çok daha iyi olacak."

SEYDİ VAKKAS UZUN (BEBEK GİYİMCİSİ)

"YILBAŞINA ÖZEL DÜKKANIMIZDA BİR SÜRÜ ÇALIŞMA YAPTIK"

Yılbaşına özel dükkanımızda bir sürü çalışma yaptık çocuk kıyafetleri ve özelliklede bebek kıyafetlerini dükkanımıza yığdık. Müşterilerimizin her türlü ihtiyacına cevap verebilmek için vargücümüzle çalışıyoruz. Yılbaşına özel kampanyalar düzenledik iki alana bir bedava gibi yılbaşına özel indirimler yaptık.

MEHMET HANİFİ ŞAŞTIM (GİYİMCİ)

"YILBAŞI SEZONU BAYA DURGUN GEÇTİ"

"Yılbaşı sezonu baya durgun geçti. Satışlarımız çok düşüktü. Bunun bir nedeni vatandaşların gelir düzeyinin düşüklüğü bir nedenide yeni çıkan aflar yüzünden herkesin borca bağlanması oldu. Vatandaş zaten zar zor borcunu ödüyor bide yılbaşınımı düşünsün. Yılbaşına özel çeşitli iç çamaşırları getirdim fakat bunları satamadım. Bu yıl bütün beklentilerimizi boş çıkardı yeni yıldanda pek fazla bir umudum yok yeni yılın krizle geçeceğine inanıyorum."

ABDULKADİR ŞAŞUŞAĞI (SEYYAR SATICI)

"YILBAŞI SATIŞLARIMIZ ÇOK İYİYDİ"

"Yılbaşı satışlarımız çok iyiydi. İnsanlar azda olsa artık hediyeleşmenin önemini anladığı için birbirlerine hediye alıyorlar. Yılbaşına özel pijamalar getirdik fiyatlarımız çok düşükte olduğu için vatandaşlar bizi tercih ediyor. Esnaf çok fazla yılbaşına özel konseptini değiştirmedi çünkü yılbaşı satışlarının son bir iki günde olacağını biliyorlar. Yeni yıldan elbetteki herkes gibi umutluyum 2014 benim için çok iyiydi 2015'indi çok iyi geçeceğini düşünüyorum." Haluk ŞAHİN

***