Meclis kararıyla önce öğrenci yurdu, sonra da bundan vazgeçilerek park yapılması için yıkılan Bedesten Alışveriş Merkezi'nin yerindeki çalışmalar bilinmeyen bir nedenden dolayı durdu.

Kadooğlu Grubuyla takas yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 4 bin 500 metrekarelik alanı Turizm Parkına dönüştürmek için AB Bakanı Volkan Bozkır'ın da katılımıyla yıkım töreni düzenleyerek 14 Şubat 2015'te ilk kazmayı vurmuştu.

İŞLER KÖTÜYE GİDİYOR

Kazmanın ardından çalışmalar hızla devam etmiş ve AVM 40 gün içinde yerle bir edilmişti. Ancak ne hikmetse AVM'nin yerindeki çalışmalar aylar önce durdu. Bu durumdan da en çok civar esnafı etkilendi. Esnaf, bu alandaki çalışmaların uzamasına, hatta durmasına isyan etti. Çevre esnafı inşaatın durduğunu, işlerinin kötüye gittiğini bir an önce inşaatın tamamlanmasını bekliyor.

Necdet Kılıç (esnaf)

"Kiralarımızı bile zar zor ödüyoruz”"

"Şu anda bir gelişme yok. Seçimlerden sonra park olacak, yeşil alan olacak dediler. Bir an önce yapsalar buralar şenlenir, işlerimiz iyi olur. İki sene önce mağaza vardı iyiydi işler. Şuan buralar ölü, kiralarımızı bile zar zor ödüyoruz. Bir an önce yapılırsa herkes için iyi olur."

Ramazan Kanlı (esnaf)

"İki esnaf arkadaşımız kapatıp gitti”"

"Buranın bir iş merkezi olmasını istiyorum. Neden yıktılar? Dünyanın parasını harcadılar, önce kız yurdu yaptılar sonra yıktılar burada 2 esnaf arkadaşımız kapatıp gitti. Eskiden burası çok canlıydı. Yıkıldığı günden beri hiç bir çalışma yok, yazık değil mi?"

Durmuş Bekar (esnaf)

"“İşçilerimizi çıkardık, iflasın eşiğine geldik.”"

"Bir an önce inşaatın bitirilip parkın açılmasını istiyoruz . Mağdur olduk, işçilerimizi çıkardık iflasın eşiğine geldik. Esnafa en azından bu mağduriyetlerini gidermeleri için kredi versinler belediye gücünü kullansın, şuan işler kötü."

Esat Çakar (esnaf)

“"Yaklaşık 3 aydır bir çalışma yok”"

"Bu zamana kadar yapmamaları esnafı mahvetti. Çevre kirliliği işlerimizi etkili yor. Burası park olursa bizim işimizi etkiler işlerimiz iyi olur. Ama projede ne var bilmiyorum Aşağı yukarı altı ay oldu yıkılalı yaklaşık 3 aydır da bir çalışma yok, bizde bilmiyoruz."

Ramazan Yılmaz ( esnaf )

“"Tamamen çevre kirliliği temizlenmesini istiyoruz.” Park olacakmış sözde, 1 seneden beri boş boş bekliyoruz . Buranın en kısa zamanda yapılmasını istiyoruz. Şuan tamamen çevre kirliliği, temizlenmesini istiyoruz. Ne olacak bende bilmiyorum". Mansur YALVAÇ