Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci, Oya Bahadır Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi gören çocukları ile bayramlaştı.

Yetkinşekerci, burada tedavi gören çocukların tedavilerini aksatmadan devam etmeleri gerektiğini ve bunun için merkez çalışanlarının büyük fedakarlıklar yaptığını söyledi.

Çocuklar ile yakından ilgilenen ve doğum gününde merkeze yeni katılan genç için düzenlenen ‘doğum günü’ kutlamasını da yapan Yetkinşekerci, daha sonra hayırlı ve neşeli bir bayram geçirmeleri için merkezdeki uzman personelin bilgisi doğrultusunda hareket etmelerini tavsiye etti.

Merkezde tedaviye başlanılan ilk gün kişisinin yeniden doğum günü olarak kabul edildiğini aktaran Oya Bahadır Rehabilitasyon Merkezi yetkilileri ise, bayramlaşma programında bu amaçla pasta kesme törenleri yapıldığını ifade ederek, “Madde kullanan ergenlere yönelik tedavi, kişinin madde kullanmadan yaşamasının öğretildiği tıbbi rehabilitasyon ve meslek edindirme, eğitim, aile eğitimleri ve işe yönlendirmeyi de kapsayan sosyal rehabilitasyon sürecinin birlikte yürütüldüğü Türkiye’deki tek program. Tedavinin en önemli parçasını aile terapileri oluşturmakta, işlemeyen aile düzeni üzerine çalışılarak yeniden yaşama başlamasıyla ilgili aileler tedavinin aktif bir parçası olarak değerlendirilmektedir. Bu nedenle özellikle dini bayramlar gibi günlerde ailelerin çocukları ile bütünleşeceği günler olarak değerlendirilmektedir” açıklamasında bulundular” dedi. Bülten