*Hücre evlerini bulmak emniyet güçlerinin işidir

*Gaziantep'in IŞİD'in merkezi olarak anılması içimi acıtıyor

*Parası olan kişilerin çocukları 25 kişilik sınıfta okuyorsa öbür çocukların ne günahı var

* İktidar milletvekillerinin yapacağı her çalışma da onların yardımcısıyız

* Almanya gibi bir dev 100 bin mülteci'den panik yaşadı biz 700 bin kişiyi sırtımızda taşıyoruz.

* Nesrin Tuncel'e hepimiz destek olmalıyız. CHP'de başarılı il başkanlığı yapacak

GAZİANTEP BUNLARI HAKETMİYOR

CHP Milletvekili Akif Ekici, Gaziantep'in çok ciddi sorunları olduğunu ve bunları el ele vererek çözüm yolunun bulunabileceğini söyledi. Güvenlik konusunda sıkıntıların olduğunu belirten Ekici, "Ben buradan Valiye ve emniyete çağrı yapıyorum. Gaziantep'in güvenliği konusunda terör örgütlerinin yerlerini bilmek, gidenleri çıkanları tespit etmek etmek onların görevi. Hücre evleri bunları bulmak da emniyet güçlerinin işidir. Gaziantep'in IŞİD'in merkezi olarak anılması benim içimi acıtıyor. Eğen bunlara önlem alınmazsa, Gaziantep bunun 10 yıl altından kalkamaz. Ben kendimi bu işlerde görevli hissediyorum. Gaziantepli beni 2. kez meclise gönderdi. Kente borçlu ve görevli hissediyorum. Bu borcumu ödeyeceğim" dedi. Akici bu arada CHP il başkanı seçilen Nesrin Tuncel'in de başarılı olacağına inandığını söyledi.

Gazetemiz Yönetim Kurulu Başkanı Ökkeş Özekşi'yi ziyaret ederek Gaziantep ile ilgili sorunları konuşan ve durum değerlendirmesi yapan Ekici, dikkat çeken mesajlar verdi. Herkesle el ele vermeye hazır olduklarının altını çizen Ekici, "Gaziantep’te çok ciddi sorunlar var. Biz bunları düşünüyoruz. Ankara’ya nasıl taşır, nasıl çözüm üretiriz diye. Şu an iki önemli sorun görüyorum. Bunun birisi güvenlik sorunu, diğeri ise eğitimdir" diye konuştu.

TERÖR BÖLGESİ OLARAK ANILIYOR

Gaziantep'in terör bölgesi olarak anıldığını belirten Ekici, "İçinde Gaziantep geçen her olayda benim içim acıyor ve rahatsız oluyorum. Zaman zaman filan yerde bombalar patlatılıyor, Ankara bombacısı bu şehirden gitti haberleri çıkıyor. Gaziantep bunlara layık bir şehir değil, üretken ve devletine bağlı bir şehirdir"dedi.

YETKİLİLERE ÇAĞRI YAPIYORUM

Ekici, Vali başta olmak üzere, Emniyet müdürü ve belediye başkanına çağrı yaptığını söylediği açıklamasında, "Bunları tespit etmek, yerlerini bilmek asayiş ve istihbarat güçlerinin görevidir, Neden öncesinde tedbir alınmıyor. İlla bombayı patlatan kişi Gaziantep'ten mi gitti denilmeli. Bunların öncesinde neden haberleri olunmuyor. Bizim devletimizin buna gücü yetecek yapısı var"

SINIRLARIMIZI SAĞLAM HALE GETİRMELİYİZ

Sınırların sağlam hale gelmesinin gerektiğini belirten Ekici, "Bu çok önemli bir sorun. Gaziantep'in böyle hatırlanması çok hoş değil. İnanın böyle devam ederse 10 yılda bunu rahatlatmak mümkün değil. Bütün dünya şehirleri ne kadar güvenlikli ise Gaziantep'te o kadar güvenlikli bir şehir. İstanbul, Ankara, Newyork, Paris, Londra, ne kadar güvenli bir şehirse kentimizde güvenli. Ancan çıkan haberler ve görüntüler bizleri tedirgin ediyor. Burada kesinlikle asayiş güçlerinin hızlı çalışması gerekir. Gaziantep bunlarla anılmamalı. Hücre evleri bulmak emniyet güçlerinin işi. Bugün Vali ile konuşacağım. Çünkü bu sessizlik iyi bir şey değil. Gaziantep'i tehlikeli bir şehir gibi anlatmakta doğru değil. Ama maalesef dışarıdan izleyen insanlar tedirgin oluyor. Böyle bir şey var mı diye soruyorlar. Bunun sonuçları kötü oluyor. Otelcisi, kebapçısı, esnafı zarar görüyor. Asıl önemli olan ise Gaziantep kötü anılıyor. Bunların beni çok rahatsız ediyor. Buna biz siyasiler başta olmak üzere valisi, emniyet müdürü belediye başkanı ne yapmalıyız diye konuşmamız lazım. O yüzden el ele verelim. Gaziantep'e sahip çıkalım" dedi.

EĞİTİM CİDDİ BİR SORUN

CHP Milletvekili Akif Ekici, ikinci sorunun eğitim olduğunu söyledi. Gaziantep'te 3 bin dersliklerden bahsettiğini belirten Ekici, "Her yıl 350 yeni derslik ihtiyacımız var. Bunu ne yapacağız, nasıl karşılayacağız. Bence eğitim vakfı kurulmalı. Buna şehrin belediye başkanı, milletvekileri, sanayiciler öncülük etmeli ve eğitim sorununun çözümü için el ele vermeli. Sanayide 6. sıradayız ama eğitimde 80. sırada. Gaziantepli para kazanan bir makina haline gelirse bu çok hoş bir şey olmaz." diye konuştu.

SANAYİCİLER ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI

"Sanayicimizde elini taşına altına koymalı" diyen Ekici, şunları söyledi: "Yani parası olan varlığı olan kişilerin çocukları 25 kişilik sınıfta okuyorsa öbür çocukların da günahı yoktur. Ben kendimi bu işlerde görevli hissediyorum. Gaziantepli beni 2. kez meclise gönderdi. Kente borçlu hissediyorum görevli hissediyorum ve bu borcumu ödeyeceğim. Ha bunu çözebilir miyim belki hayır ama çözülmesi için öne çıkıp hep birlikte çalışmalara katılacağım. Yerinde, masasında rahat oturanları rahatsız edeceğim. Görevlerini yapmayı hatırlayacağız. İktidar milletvekillerinin yapacağı her çalışma da onların yardımcısıyız. Ben yaptım, sen yaptın yarışında değilim. Yapılan her doğrunun yanındayım"

SURİYELİLERE ÇÖZÜM BULMAK LAZIM

Suriyeliler konusunda da bilgi veren Ekici, "Belediyeler 2 milyon nüfusa göre çalışmalar yapıyor. 5 yılın öngörüsü bu rakam. Valiliğin açıkladığı rakamlara göre 400 bin Suriyeli var. Yani 2 milyon 400 bin nüfus. Bana göre bu rakam 2 milyon 600 bin. Yani 5 kişiden biri Suriyeli. 4 kişiye hizmet vereceksen 5 kişiye hizmet veriyorsunuz. Bir kere bunun çözülmesi lazım. Bugün Almanya gibi bir dev 100 bin mülteci'den panik yaşadı biz 700 bin kişiyi sırtımızda taşıyoruz. Küçük bir Gaziantep 700 bin kişiyi sırtında taşıyor ama Almanya ya da Fransa 100 bin rakamı için panik yapıyor"

NESRİN TUNCEL BAŞARILI OLACAK

Akif Ekici, bu arada CHP'nin il başkanlığına seçilen Nesrin Tuncel'in başarılı olacağına inandığını söyledi. İlk kez bir kadın siyasetçinin Gaziantep il başkanlığına seçilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Ekici, "benim yönetimimde de görev yaptı. Aktif bir hanımefendi. Yenilikçi ve partiyi iyi bilen birisi. Şahsen ben başarılı olacağına inanıyorum. tabii hepimiz destek vermeli ve yardımcı olmalıdır"dedi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT