Gaziantep Davulcular ve Zurnacılar Derneği Başkanı Bileç Davulcu, dernek olmalarına rağmen hiçbir pozisyonlarının ve yetkilerinin olmadığından yakındı. Ramazan davulcularını dernek olarak kendilerinin organize etmesi gerektiğini söyleyen Bileç Davulcu, "Bize yetki versinler, ramazan davulcularını biz organize edelim. O zaman eğitim de veririz, eğitim yaptırırız, davulcular da ona göre çalarlar. Mani söyler, tane tane çalarlar, milletin de hoşuna gider" dedi.

BENİM DE YETKİM OLMASI LAZIM

'Üyemiz çok ancak aidat veren yok' diyen Bileç Davulcu, çok sayıda dernek olduğunu ancak hiçbirinin de dernekçilikten memnun olmadığını belirterek, "Abdallar Derneği ve Müzisyenler Derneği, Halk oyunları derneği, hoşgör davulcular derneği var, hepside aynı durumda. Ha varlık ha yokluk. Bizim 300 üyemiz var. Derneğimiz var ama bir pozizyonumuz yok. Neredeyse derneği kapatma noktasına geldik, üyelerden aidat almıyoruz. Dernek başkanıysa benim de diğer dernek başkanları gibi yetkim olması lazım. Bize yetki versinler" dedi.

12 BİN OYUMUZ VAR

Yeşilova, Cinderesi, Karşıyaka, Barış mahallesi, Ali Baba, Ünaldı, Perilikaya, Beydilli, Türkmenlerde ağırlıklı olarak bulunduklarını söyleyen Bileç Davulcu şunları söyledi:"12 bin civarında oyumuz var. Ramazan ayı ile ilgimiz yok bize yetki vermiyorlar. Ramazan davulcuları muhtarlar tarafından tesbit ediliyor. Ramazan davulcularını biz organize edelim. Davulculara eğitimde veririz, ona göre çalarlar. Sahurda davulcular düzenli çalsa kulağa hoş gelir. Mani söylerler, tane tane çalarlar milletin hoşuna gider." Meral KINACILAR