İHH İnsani Yardım Vakfı Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Emin Arslan, tarihi Şirehan Otel’de gerçekleştirdiği iftar programında hayırseverleri yetimlere yardımda bulunmaya çağırdı.

Dünyanın dört bir yanındaki yetimler için yaptığı yardımlarla dikkatleri üzerine toplayan İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Gaziantep’teki gönüllüleri, Türkiye’nin en büyük kervansaray oteli olan Şirehan Otel’deki iftarda bir araya geldi. Sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de katıldığı iftar yemeğinde yapılan dualarda, başta İslam coğrafyası olmak üzere tüm dünyadaki savaşların bitmesi dileği ön plana çıktı.

YETİMLERE YARDIM ÇAĞRISI

İHH’nın 5 kıtada 135 ülkede yaptığı yardımlarla adeta bir hayır köprüsü haline geldiğini vurgulayan Mehmet Emin Arslan, önümüzdeki günlerde Gaziantep’teki 1000’e yakın yetim için bir organizasyon yapacaklarını duyurdu. Arslan, “Dünyada yaklaşık 400 bin yetim var. Maalesef bunun neredeyse tamamına yakını İslam ülkelerinde bulunuyor. Gaziantep’te de bine yakın yetimimiz var. Bunlar için bir iftar programı düzenleyeceğiz. Tüm hayırseverlerimizi yetimlerimize yönelik bu organizasyona katkı sunmaya davet ediyorum” şeklinde açıklamada bulundu. HABER MERKEZİ