Gaziantep Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Emine Koban, Gaziantep’in sosyo-ekonomik yapısını ve TÜİK’in illerdeki yaşam endeksi verilerini değerlendirirken çarpıcı açıklamalarda bulundu. Koban, “Gaziantep iş konusunda yeterli istihdamı sağlamış değil” dedi. Gaziantep Kulübünde düzenlenen toplantıda konuşan Koban, vergi adaleti için reformun şart olduğunu söyledi.

NÜFUS BİRDEN ARTTI

Koban, Gaziantep’in gelir ve servette iyi bir yerde olduğunu, ilde kişi başına düşen tasarruf miktarının yıllık 2 bin 486 lirayı bulduğunu söyledi. Gaziantep Kulübü tarafından düzenlenen, toplantıda konuşan Doç. Dr. Emine Koban, 2007-2008 ve 2011 yıllarında ilin yoğun göç aldığını, buna son yıllarda Suriyeli göçmenlerin ilavesi ile Gaziantep’in nüfusunun birden arttığını belirtti.

GÖÇLER DEĞİŞTİ

Göçlerin Gaziantep’in sosyo-ekonomik yapısında büyük değişikliğe yol açtığını anlatan Koban, iş istihdamı konusunda yeterli istihdamının bu nedenle sağlanamadığını öne sürdü. Rekabetçi şehirler kapsamında dünyanın en rekabetçi şehirleri arasında Gaziantep’in 7. sırada yer aldığına işaret eden Doç. Dr. Koban, “Gaziantep gelir ve servet sıralamasında iyi bir konumda bulunuyor. Kişi başı düşen tasarruf miktarı yıllık ortama 2 bin 468 lira” diye konuştu.

NÜFUSUN 35 YAŞ ALTINDA OLMASI SEVİNDİRİCİ

İş konusunda yeterli istihdamın sağlanması durumunda gelir ve servette belirgin bir artma olacağına da dikkat çeken Koban, Gaziantep nüfusunun yüzde yetmişinin otuz beş yaşın altında olmasının sevindirici olduğunu anlattı. Gaziantep’te Fakülte mezunları oranının yüzde on bir olduğunu belirten Koban “Ne yazık ki Gaziantep’te sivil toplum faaliyetlerine katılım oranı yüzde dörtte kalıyor” dedi. Koban, toplantının sonunda katılımcıların sorularını cevaplandırdı, “Türkiye’nin komşuları ile ilişkilerini siyasi alanda da geliştirmek zorunda. Vergi adaleti için, günümüzde vergi reformu şart” diye konuştu.

GAZİANTEP ADININ TÖRERLE ANILMASINI İSTEMİYORUZ

Gaziantep Kulübü Başkanı Necati Binici’de toplantıyı açarken, Gaziantep adının terörle anılmasını istemediklerini söyledi. Binici önümüzdeki ay yapılacak toplantının, Ortadoğu politikaları ile ilgili olacağını açıkladı. HABER MERKEZİ