Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclis toplantısı Osman Toprak başkanlığında yapıldı. 16 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında, büyükşehirin 2016 yılı mali yılı bütçesi de görüşüldü. 1 Milyar 100 Milyon TL olan bütçeye CHP'li meclis üyeleri ret oyu verdi. CHP'li meclis üyesi Mehmet Sucu ret oyu verme nedeni olarak, "Bütçenin gerçekleşmeyeceği yönünde tesbitlerimiz var. Mahalle olan köylere hizmet az gidiyor" dedi.

Gündemin 9. maddesi olan Büyükşehir Belediyesi'nin 2016 mali yılı ücret tarifeleri görüşülürken söz alan Mehmet Sucu, "2015 yılından farklı olarak yüzde 10 artırımlık bir bütçe yaptınız. Bütçe hedefi koyuyorsunuz ama bizim bu bütçenin gerçekleşmeyeceği yönünde tesbitlerimiz var. 2015 yılında 1 milyar olan bütçenin 25 Kasım itibarıyla 700 milyonu gerçekleşmiş. Yüzde 30'luk bir sapma var. Bunu öngördüğümüz için bu bütçeye ret oyu vereceğiz" dedi.

YETERLİ HİZMET YOK

Yeni yasayla sınırları genişleyen büyükşehirin, mahalle olan köylere yeterli hizmeti götüremediğini söyleyen Sucu, " Bu mahallelerin kilittaşı, altyapı, arazi yolları, kanalizasyon sorunları devam ediyor. Burada fen işlerinin bütçesinin az olduğunu görüyoruz. Ayrıca engelliler daire başkanlığının 6 milyon 355 bin bütçesi var, harcanan rakam 1 milyon 170 bin lira. Bu şehirde görme, bedensel ve işitme engellilerinin envanterini yapıp ne çalışma yaptınız? Zihinsel engelli çocukların ailesine destek olacak mısınız? Tarım daire başkanlığının 3 milyon 799 bin TL bütçesi varken 2 milyon 66 bin lira harcama gerçekleşmiş. Fıstık ve zeytin kentiyiz. Ne fıstık, ne zeytin ile ilgili para harcama yok" diye konuştu. Meral KINACILAR