Gaziantep Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Aytaç, 2013 yılının emlak sektörü açısından en güzel çağını yaşadığını, Gaziantep'in dört bir tarafının da değenlendiğini, değerlenmeyen bölgenin kalmadığını belirterek, "Yeterki Antep toprağı olsun" dedi.

DAĞ-TAŞ PARA ETTİ

Gaziantep'teki gayrimenkulun ortalama yüzde 70 civarında değer kazandığını, 2012-2013 yıllarında sektörün altın çağını yaşadığını ifade eden Mehmet Aytaç, "En çok gayrimenkul kazandırdı. İnsanlar altını bozdurup gayrimenkule yatırdı. Dağ-taş para etti. En az kazandıran yer yüzde 30 kazandırdı. 2014 yılında da bu yükselişin devam devam etmesini istiyoruz" diye konuştu.

500 AYAKÇI EMLAKÇI VAR

Gayrimenkuldeki artışın nedenlerine değinen Aytaç, "Gaziantep'te bu işin ticareti yapılıyor. Ali alıp Veliye satıyor. Sanayicisi, doktoru, bankacısı, herkes bu işi yapıyor. Son yıllarda en gözde meslek haline geldi. Bazı bölgeler imardan dolayı prim yaptı. Yeni imara açılan bölgelerimiz oldu.

Odaya kayıtlı 1000'nin üzerinde kayıtlı üyemiz var. Bunun yanısıra ayakçı emlakçı tabir ettiğimiz kişilerde var. Bunların sayısı ise tahminen 500 civarında. Sorunumuz herkesin bu işi yapması. Odamıza kayıtlı olmayanların bu işi yapması sıkıntı yaratıyor. Vatandaşları uyarıyoruz, vasıfsız insanlarla ticaret yaptıkları zaman sıkıntı yaşarlar. Odanın kayıtlı üyeleriyle ticaret yapsınlar" şeklinde konuştu.

Meral KINACILAR