Bedesten olarak bilinen ama daha sonra Büyükşehir Meclisince öğrenci yurdu yapılmasına karar verilen binanın, sürpriz bir kararla Çınarlı parkı olarak yıkımıyla birlikte ortaya çıkan görüntü çeşitli eleştirileri beraberinde getirdi. 3 yıldır devam eden çalışmaların ardından parkın yeşil ve ağaç yönü değil, beton fazlalığı ile görüntü vermesi, birçok esnafın ve vatandaşların eleştirisine yol açtı.

Bu arada Parkta ağaç yetersizliğinin yanısıra, plastik saksılara yerleştirilen çok pahalı ağaçlar ise tepki çekti. Bu görüntüyü eleştiren Doktor Seyfettin Yılmaz, park çalışmalarında gördüğü önemli bir eksikliğin altını çizdi ve “Bu parkta yeşil yok. Parka yerleştirilen plastik saksılara bırakılan küçük yaştaki ağaçlara hayıflanıyorum. Çünkü bunlar çok pahalı bitkiler" dedi.

ESNAF SULUYOR

Saksılardaki ağaçlar sulanmadığından kurumaya başladığını söyleyen Yılmaz, "Çoğu zaman esnaf ağaçlara su veriyor. Bir parkta, gür ağaçların olması gerekmez mi? Hiç ağaçsız park olur mu? Bu ağaçların bir tanesi nereden baksanız 2-3 bin liradır, yazık değil mi? Ağaçlara ve yeşilliklere karşı bir ilgim var. parktaki bu durum gözümden kaçmadı. Belediyenin kasasından çıkan bu paralar kamu parasıdır. Yazık günah” diye konuştu.

PROJEDE İNSAN YOK

Park çevresi esnaflarından tatlıcı Servet Demirci, çoğu zaman “Keşke AVM yıkılmasıydı” diye düşündüklerini kaydederek, “Büyükşehir Belediyesi ne yaptığının farkında değil. Parkla işlerin hareketleneceğini düşündük ama tık yok. Neden, çünkü projede esnaf yok, insan yok. Park gece saatlerinde canlanır, ancak gündüz parkta hayat durur. Park içerisirde ne yeşillik, ne insanların gündüz oturacağı kapalı bir bank var. Bu nasıl bir iştir şaşırdık” dedi.

DAĞ FARE DOĞURDU

Meyve suyu satan Mesut Yılmaz ise, park çalışmalarının bir türlü bitirilemediğini söyleyerek, şunları anlattı: “Park çevresindeki esnaf kan ağlıyor, çoğu işyeri sahibi kira ödeyemez durumda. Park, şu ana kadar beklentimizi karşılayamadı. İnsanı rahatlatıcı özelliği olmayan bir parkımız oldu. Zaman ne gösterecek göreceğiz. Bu kadar hummalı çalışmanın ardından ‘dağ fare doğurdu’ desek yeridir. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bunları biliyor mu görmüyor?” Salman Erdine