Şehitler Adibesinin yanıbaşındaki Yeşilsu diye bilinen alanın 2 yıl geçmeden tekrar meydan çalışmasına tabii tutulması şaşkınlık yarattı. Yaklaşık 2 yıl önce Asım Güzelbey döneminde 5-6 ay süren ve tamamen değiştirilen Yeşil su meydanının, şimdi Fatma Şahin döneminde tekrar düzenleme çalışmasına alınması vatandaşları öfkelendirdi. "bu kadar çok paramız mı var. buranın daha yapılalı ne oldu ki, yazık değil mi paramıza"diyerek tepki koydular.

BİR KAÇ TAŞ KIRILDI DİYE BUNLAR YAPILIR MI ?

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin Yeşilsu'da Meydan çalışması yapması, civar esnafı ve vatandaşlardan büyük tepki görüyor. Buradaki meydan çalışmasının üzerinden uzun süre geçmediğini, bir kaç tane kırılan bazalt taşı yüzünden komple meydan çalışması yapılmasına bir anlam veremediklerini söyleyen esnaf, "Burası çok değil 2 sene önce komple yapıldı. Yeşilsu Parkı, üç adet kafeterya, havuz, park alanları ile hizmete açılmıştı. Üzerinden çok geçmeden burada yeni baştan meydan çalışması yapılarak, bazalt taşı döşenmesi bizleri üzdü" dediler.

5-6 MİLYON TL HARCANMIŞTI

Yeşilsu Çevre Düzenleme Projesi kapsamında önceki dönemde 15 Bin metrekare alan üzerinde düzenleme yapılarak, bunun 10 Bin metrekaresi sert zemin, 5 Bin metrekaresi de yeşil alan olarak hizmete açılmıştı. Çevre esnafı, üzerinden çok geçmeden burada yeniden taban çalışması yapılmasına tepki gösteriyor. Esnaf, "Biz o zaman belediye başkanına sormuştuk. O da burası için 5-6 milyon TL para harcandığını bize söylemişti. Ancak bir baktık, burada bazalt taşları sökülerek yeniden bazalt taşı döşeniyor. Bir iki tane taş kırıldı diye komple yeniden taş döşemek ne kadar doğru? Bu paralar kimin cebinden çıkıyor" diye konuştu.

TEK ÇARE BABA YAPMAK

Eski döşenen bazalt taşının kalınlığının 2 santim, yeni döşenen bazalt taşının kalınlığının ise 5 santim olduğunu anlatan esnaf, "Değişen tek şey taşın kalınlığı. Meydan çalışmasının başka bir özelliği yok. Burada yapılması gereken tek şey vardı o da, buraya araç parklarının yasaklanması. Kaldırım engin olduğu için buraya insanlar araç park ediyor. Kalıcı çözüm bu araç parklarının önüne geçmek. Yoksa siz istediğiniz kadar burada meydan çalışması yapın, tabana taş döşeyin, araç parkları olduğu sürece iki gün sonra yine kırılır, yerinden sökülür. Buraya baba yapılarak araç parklarının önüne geçilirse, bazalt taşı uzun yıllar hizmet verir" dediler. Meral KINACILAR