Şehitkamil Belediye Meclis toplantısı başkan Rıdvan Fadıloğlu başkanlığında yapıldı. 10 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısına 100. Yıl Atatürk Kültür Parkı’nın bütünlüğünü bozduğu gerekçesiyle Mimarlar odası ve vatandaşların itiraz ettiği, Osmangazi Mahallesi 20J-IIa, IIb, 21J-IIId imar paftalarında konut, yol ve park alanı uygulama imar planı değişikliğine yapılan itirazlar damgasını vurdu. CHP’li Meclis üyeleri Zeynel Güçyetmez ve Mehmet Sucu, bu planla 100. Yıl Kültür Parkı’nın bütünlüğünün bozulacağını belirterek, “100. Yıl’ı katletmeyin” dedi. Gündem maddesine yapılan itirazlar büyükşehirin ardından Şehitkamil’de de oy çokluğu ile ret edildi.

Şehitkamil Belediyesi meclis toplantısında ilk gündem maddesi olan Osmangazi Mahallesi 20J-IIa, IIb, 21J-IIId imar paftalarında konut, yol ve park alanı uygulama imar planı değişikliğine yapılan itirazlar görüşüldü. CHP’li Meclis üyesi Zeynel Güçyetmez, 100. Yıl parkının içerisinde olan bu alanın düşük yoğunlukta da olsa konuta açılmasının, şehircilik ve planlama esaslarına aykırı olduğunu belirterek, “Yeşil alanı yapılaşmaya açıyorsunuz. Bu kamu yararına değildir. Burada belediye tamamıyla kamulaştırma bedeli ödememek için 100. yıl parkını katletmektedir. 100. Yıl kültür parkınınbütünlüğü bozuluyor” dedi.

CHP’li Meclis üyesi Mehmet Sucu ise, “Burada iki tane itiraz var. Birisi mimarlar odasının, birisi şahısların itirazları. Şahıslar parsellerin emsali artsın istiyor. Mimarlar odası ise burada haklı olarak 100. Yıl Atatürk kültür parkının korunması gerektiğini, burada planlamanın yanlış olduğunu ve buradaki planın 100. Yıl kültür parkının bütünlüğünü bozacağını söylüyor. Haklı mimarlar odasının haklı itirazını kabul edeceğiz. Bu insanların, odaların itirazlarını dikkate alınız” dedi. Rıdvan Fadıloğlu ise, “Biz üst ölçekli plana göre plan yapmak durumundayız. 1 /5 bin plana göre plan yaptık. Burada daha önce yapılmış bir işlem vardı” dedi. Gündem maddesine yapılan itirazlar oy çokluğu ile ret edildi. Haber Merkezi