CHP Şehitkamil ve Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Mehmet Sucu, Metro önü ve arkasındaki arsalara yüksek yoğunluklu konut planının hem binliğine, hem beş binliğine karşı çıktıklarını belirtti.. Sucu, "Metro'nun karşısına emsal 1 verildi. Buna da karşı çıktık. Konu şu anda mahkemede. Şimdi de Metro'nun arkasına da emsal 2.5 veriyorlar. Böyle bir planlama anlayışı olabilir mi? Buranın yanlış olduğunu, bu planın burayı felç edeceğini, rüzgar alan bir bölge olduğunu söylemiştik ama maalesef rant uğruna kamulaştırma yapmamak uğruna buradaki planı yaptılar" dedi.

YEŞİL ALANLAR KATLEDİLİYOR

CHP Şahinbey Belediye Meclis üyesi Uğur Kalkan'ın da itiraz ettiği, Metro'nun arkasında en son yapılan değişiklikle 20 kata kadar konut izni verilmesini eleştiren Sucu, "Burada yüksek yoğunluklu bir konut yapılaşmasına gidiliyor. Yeşil alan tamamıyla imara açılıyor. Gaziantep belediyeleri yeşil alanları yok etmede rekor kırıyor. Biz baştan beri halkın sosyal donatısının, yeşil alanlarının imara açılmaması yönündeki görüşlerimizi dile getirdik. Bu kararlara hep karşı çıktık, itiraz ettik. Ama maalesef ben yaptım oldu mantığyla, sayısal çoğunluğa güvenerek vatandaş aleyhine yeşil alanları katletmeye devam ediyorlar. Buranın yanlış olduğunu, bu planın burayı felç edeceğini, rüzgar alan bir bölge olduğunu söylemiştik ama maalesef rant uğruna kamulaştırma yapmamak uğruna buradaki planı yaptılar" diye konuştu.

BÖYLE BİR PLANLAMA ANLAYIŞI OLABİLİR Mİ?

Planın kentin silüetini bozacağını, yüksekliği yükselterek o bölgeye yakışmayan silüetler getireceğini dile getiren Sucu, "Böyle bir planlama anlayışı olabilir mi? Metronun karşısı emsal 1. Metro'nun arkasına emsal 2.5 veriliyor. Biz Metro'nun karşısına, fuar alanına, emsal 1 verilirkende karşı çıktık. Maalesef emsal 1 verilen yerlerin kamulaştırılması, halka kazandırılması gerekirken Ak Parti zihniyeti vatandaşın fuar alanını, yeşil alanını ortadan kaldırıp ranta çevirmişlerdir. Emsal 1 olan plan mahkemede" dedi.

YOLLAR AÇILMAYA BAŞLANDI

Belediye kamulaştırma yapmadığı için orada mülkü olan vatandaşların da mağdur edildiğini söyleyen Sucu, "O bölgede mülkü olan bir an önce imara açılsın malımı alayım diyor. Adamlar 30,40, 50 senedir bekliyor. Vatandaşta haklı, ama bunlar buraları kamulaştırmıyorlar, vatandaşa ölümü gösterip sıtmaya razı ediyorlar. Vatandaş yüzde 65-70'ini verelim, yüzde 40'ını alayım diyor. Emsal 1 verilen yerlerde yollar açılmaya başlandı. Konu mahkemeden dönsede yine bildiklerini okuyorlar. Planın köşesine bir ağaç koyup, planı değiştirdik diyorlar. Şimdi burada yapılması gereken Büyükşehir ve Şehitkamil belediyesinin kamulaştırma yapması" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR