Vali Ali Yerlikaya, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO), Gaziantep’i gastronomi dalında “Yaratıcı Şehirler Ağı”na dahil etmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Vali Yerlikaya, yaptığı açıklamada Yaratıcı Şehirler Ağı (Creative Cities Network) 2004 yılında UNESCO Yürütme Kurulu’nun 170. toplantısında alınan karar doğrultusunda dünyanın farklı ülkelerinden 116 şehrin katılımıyla kurulduğunu belirterek, gastronomi dalında bu güne kadar 8 şehrin bu ağa dahil edildiğini hatırlattı.

TEŞEKKÜR ETTİ

Gaziantep'e gastronomi unvanı verilmesi sürecinde emeği geçenlere teşekkür eden Vali Yerlikaya, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin olmak üzere, Gaziantep mutfaklarında yöresel değerlerimizi en güzel şekilde işleyen lezzet ustası hanımefendilere, bu kültüre bilim ışığıyla rehberlik eden gastronomlarımıza, lezzet ustası gurmelerimize, yöresel lezzetin mimarı şeflerimize, marka değerimizi her gün arttıran işletmecilerimize, konuyla ilgili bütün meslek kuruluşlarının temsilcilerine teşekkür ediyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum" dedi. BÜLTEN