CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, Suriyelilerin yerel seçimlerde oy kullanıp kullanmayacağı tartışmalarıyla ilgili sert konuştu. Serindağ, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan birileri oy kullanırsa bunun adı sahtekarlıktır. Biz böyle bir sahtekarlığa karşı çıkacağız ve tespiti halinde yeri göğü inletiriz" dedi.

EN PROGRAMLI PARTİ CHP

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ ile adaylık süreci ve gündemi konuştuk. Ali Serindağ, adaylık sürecinde en programlı, en planlı çalışan partinin CHP olduğunu iddia etti. Genel merkezde 4 genel başkan yardımcısı ve genel sekreterden oluşan komisyon kurulduğunu söyleyen Ali Serindağ, "O komisyon hem yöntemi belirliyor, hem de yapılan anket ve eğilim yoklamalarına göre gelen sonuçları değerlendiriyor. CHP 200'den fazla adayını açıkladı. Gaziantep'te Karkamış, Nizip ve İslahiye adayları açıklandı. Ancak tüm adaylarımız açıklanmadı. Önümüzdeki günlerde de kalan adaylarımız tesbit edilir. Kaldıki AKP'de tümünü tesbit etmedi" diye konuştu.

GEÇ KALINMADI

Aday açıklamasında geç kalınmadığını, bazı iller için yapılan anketlerin sonuçlarının değerlendirildiğini ifade eden Ali Serindağ, "Birden fazla anket yapılıyor. Süreç devam ediyor. Yakın zamanda süreç biter ve adaylarımız tümüyle belirlenir" dedi. 5'li komisyonla müşterek toplantı yaptıklarını anlatan Serindağ, "Bizim katıldığımız toplantıda daha çok yöntem üzerinde duruldu. Büyükşehir veya ilçe başkan adaylarının tesbitinde hangi yöntem uygulanmalı daha çok onun üzerinde durduk. İsim bazında bir görüşmemiz olmadı. Zaten anket yapılıyor. Birden fazla anket yapılıyor. Bir manipülasyon; olmasın diye üç şirketle yapılıyor. Sahadaki çalışma bitti. Anketlerin değerlendirilmesi, analiz edilmesine başlandı. Tüm aday adayı arkadaşlarımız gönüllerimizin belediye başkan adayıdır" dedi.

FATMA HANIM'IN GÜCÜNÜ GÖRECEĞİZ

Seçime iddialı hazırlandıklarını söyleyen Serindağ, Ak Parti büyükşehir belediye başkan adayı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in adaylığıyla ilgili ise şunları söyledi:"Gaziantep'te Ak Parti'nin büyükşehir adayının gücünü bu seçimlerde göreceğiz. Bizim için rakip partinin adayının kim olduğu önemli değil. Esas olan bizim adayımızın kim olacağı ve bizim yapacağımız çalışmadır. O nedenle biz adayımız belirlendikten sonra çalışmalarımızı uygulamaya koyacağız. Fama hanım güçlümü değil mi göreceğiz."

VATANDAŞLARDA BİR KUŞKU VAR

Serindağ, Suriyeli'lerin yerel seçimlerde oy kullanıp kullanmayacağı tartışmalarıyla ilgili de şöyle konuştu:"İnsanlarımızda öyle bir kuşku var, biz o konu üzerinde de duruyoruz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan birileri oy kullanırsa sahtekarlık yapmış olurlar. Biz böyle bir sahtekarlığa karşı çıkacağız ve tesbiti halinde yeri göğü inleteceğiz. Vatandaşlarda öyle bir kuşku var. Vatandaş AKP'ye güvenmiyor, şüphe duyuyor. Geçmişte Kuzey Irak'tan, Bosna'dan, Kosova'dan, Bulgaristan'dan geldiler öyle bir kuşku olmadı. İnsanlar bir güvensizlik içerisindeler."

YARIŞ EŞİT OLMALI

Bu konuda Yüksek Seçim Kurulu'nun dikkatli olması gerektiğini söyleyen Serindağ, "Örneğin bakanların mutlaka görevden ayrılmaları lazım. Yani şimdi hem belediye başkan adayı hem bakan. Vali beraberinde olacak, kamu görevlileri talimatını yerine getirecek. Bu haksızlık olur ve yarışı eşit kılmaz. Bakanların istifa edeceği veya zaten kabine değişikliğiyle görevlerinden ayrılacağını öğrendik. Seçimler dürüstlük içinde yapılmalı. Yarışma şartlarının eşit olması görevi Yüksek Seçim Kurulu'na düşüyor. Yarışın dürüstlük içinde yapılması için Yüksek Seçim Kurulu dikkatli olmalı. Yüksek Seçim Kurulu seçmen kaydırmalarına karşı da dikkatli görev yapmalı. Zaten bizim sistemimiz pek güvenli değil. Örneğin Yunanistan güvensiz diye bizim sistemi kabul etmedi. Ancak bizim ülkemizde Yüksek Seçim Kurulu ve ilgililer bu sistemde ısrar ediyorlar.