30 Mart seçimlerini değerlendiren AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin "30 Mart Seçimleri yerel bir seçim olmaktan öte genel seçim, AK Parti güven oylaması ve AK Parti politikaları için bir referandum niteliği taşımıştır" dedi.

Türk siyasi tarihinde bundan önce hiçbir seçimin hem bir yerel seçim hem de genel seçim, güven oylaması ve referandum atmosferine bürünmediğine değinen Şahin, "Milletimiz bir yandan bulundukları illerin belediye başkanlarını belirlerken diğer yandan da AK Parti'ye olan güvenlerini ortaya koymuş ve AK Parti'nin politikalarını bir referandum niteliğinde oylamıştır" dedi.

GÜVENOYU VERİLDİ

Şahin "Yolsuzluk iddialarının gölgesi altında geçen ve AK Parti iktidarını hedef alan, düzmece senaryolarla, iftira kampanyaları ile girilen bu seçim AK Parti iktidarı için bir güven oylaması olmuştur ve milletimiz verdiği 45,5 oy oranı ile AK Partiye güçlü bir güvenoyu vermiştir. Her türlü demokrasi dışı yöntemlere, kirli ittifaklara rağmen milletimiz büyümenin, kalkınmanın, barış ve istikrarın yanında yer almıştır" diye konuştu. Seçimlerin aynı zamanda bir referandum niteliği de taşıdığına değinen Ali Şahin "bu seçimlerle birlikte AK Parti'nin risk alarak hayata geçirdiği "çözüm süreci" başta olmak üzere partimizin Suriye, Mısır politikaları ve dış politikamız da milletimizden destek görmüştür. Milletimiz AK Parti ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a durmak yok yola devam demiştir" ifadelerini kullandı. HABER MERKEZİ