Mülkiyeti vakıflara ait yediemin otoparklarının yerine yapılacak özel sağlık meslek lisesinin inşaatı başladı ancak okul yapımı yüzünden otoparkçılar mağdur oldu. Yer bulamadıklarını, kiraların çok yüksek olduğunu söyleyen otoparkçılar, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den sorunlarına çözüm istiyor. Otoparkçılar, "Biz de bu toprakların çocuğuyuz. Biz burada kamu görevi yapıyoruz. Ancak üvey evlat muamelesi görüyoruz. Bize sahip çıkan yok. Bizi çıkarttılar, emniyet yanımızda değil. Çözüm büyükşehir belediyesinde" dediler.

KİRAYSA KİRA

Anılcan Otopark yetkilisi İbrahim Yıldırım, trafiğin araç ve motorsikletleri getirip bıraktığını, yer konusunda sıkıntı yaşadıklarında da yanlarında kimseyi bulamadıklarını belirterek, "Şu anda araçları koruyamayaz duruma geldik. Dağ başına mı gidelim? Bulduğumuz yerlerin ruhsatı yok. Belediye bu işe köklü çözüm bulsun. Galerecilere, peynircilere, fıstıkçılara, tamircilere yer veriyor, bize de yardımcı olsun. Belediyeden bedava yer de istemiyoruz, kira ise kira" dedi.

FEDAKARLIK YAPACAĞIZ

14 yıldır otoparkçılık yaptığını söyleyen İbrahim Yıldırım, "Otoparkımızda 276 tane araç, 176 tane motorsiklet var. Buradaki araçların yüzde 60-70'i hacizli. Hurdaya çıkan araçların dışındakileri sahipleri gelip alsınlar. Fiyat konusunda fedakarlık yapacağız, yüzde 50 indirim yapacağım. Hatta fiyatı düşük olan araçlardan para bile almayacağız. 10 yıldır bekleyen araçlar var" dedi.

ÇÖZÜM BELEDİYEDE

'Belediye bize yer versin, yer göstersin' diyen İbrahim Yıldırım, "İnşaatın çevresinde geçici olarak kaldık. Ancak okul inşaatı bitince burada kalamayız. Araçlar hırsızlara davetiye çıkarıyor. Kaç defa hırsız girdi. 16-17 tane motorsiklet çalındı. Bu motorsikletleri almaya kalksan 50 TL, 100 TL etmez. Ancak bize hukuki sorumluluğu var. Biz şehir merkezinde kaldık, turistler geçerken bizde görüntünün hoş olmadığını görüyoruz. Çözüm belediyede" diye konuştu.

GÜZELBEY TEŞEBBÜS ETMİŞTİ

Deniz Otopark yetkilisi Mehmet Boznak, Büyükşehir Belediyesi'nden kendilerine yer konusunda yardımcı olmalarını istedi. Mağdur durumda olduklarını belirten Mehmet Boznak, "Buradaki otoparkçıların yüzde 80'i mağdur. Bizim otoparkımızda 400 araba, 600'e yakın motorsiklet var. Asım Güzelbey yer konusunda teşebbüs etti ancak daha sonra yeni başkan yapsın dedi. Otoparkçılar olarak sahipsiziz" dedi.

YÜK BİZİM ÜSTÜMÜZDE

Taşıma masraflarını nasıl karşılayacaklarını bile kara kara düşündüklerini söyleyen Mehmet Boznak, "Büyükşehir Belediyesi'nden sorunumuza kalıcı çözüm bekliyoruz. Çözüm belediyenin elinde. Biz esnafa da yer yapsınlar. İster mülk satışı yapsınlar, ister kira olarak versinler. Oto tamircileri için yapıldı. Şu anda yük bizim üstümüze biniyor. Bu yükü tek başımıza kaldıramayız. Sadece boşaltın diyorlar" diye konuştu.

UYGUN YER YOK

Vizyon Otopark yetkilisi Tuncay Gökdeniz, resmen kapıya konulduklarını belirterek, "Araçlar dışarıda kaldı. Araçların güvenliğini sağlayamıyoruz. Yer buluyoruz, oraya ruhsat vermiyorlar. Uygun yer yok. Kiralar çok yüksek. Ne yapacağımızı şaşırdık. Bize bir yer göstersinler. Bunları taşımamıza yardımcı olsunlar. En baştı çekici konusunda yardım bekliyoruz" dedi.

KAMU GÖREVİ YAPIYORUZ

Otoparklarında 280 tane araç, 520 tane motorsiklet oduğunu belirten Tuncay Gökdeniz, "Akşama kadar oturuyoruz. Elektrik faturamızı ödeyemez hale geldik. Biz de bu toprakların çocuğuyuz. Emniyetin hurdalığıyız. Biz burada kamu görevi yapıyoruz. Ancak üvey evlat muamelesi görüyoruz. Bize sahip çıkan yok. Bizi çıkarttılar, emniyet yanımızda değil. Bizde bir nevi kamu görevi yapıyoruz. Yeni belediye başkanımız Fatma Şahin'den bize de yer göstermelerini, yardımcı olmalarını bekliyoruz" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR