Bu yıl 5. düzenlenen "Penye, Tekstil ve Teknolojileri Fuarı (PENTEX) açıldı. Fuarda firmalar penye ürünleri, konfeksiyon ürünleri, kumaş, dikiş makinaları, konfeksiyon yan sanayi ve aksesuarları, etiketleme ve desen baskı sistemleri, gibi geniş bir yelpazede ürün ve hizmetlerini vitrine çıkardı.

KARDEŞLER SON TEKNOLOJİ ÜRÜNLERİNİ SERGİLİYOR

Fuara katılan Kardeşler Konfeksiyon Boya ve Örme San. Tic. Ltd. Şti., son teknoloji ürünlerini sergiliyor. Firma yetkililerinden Mehmet Ali Kaplama, 1978 ylında konfeksiyon imalatı için beş kardeş tarafından kurulan Kardeşler Konfeksiyon Boya ve Örme Sanayi Kicaret Ltd. Şti.'nin kısa sürede Gaziantep'te konfeksiyon sektöründe başarılı bir firma haline geldiğini söyledi. Kaplama, "Boya ve örgü teknolojisindeki en son gelişmeleri yakından takip etmemiz başarımızda önemli bir etken" dedi.

ÖZMİRAÇ KALİTESİNDEN EMİN

Özmiraç Tekstil ve İnşaat, 3 yıldır fuara katılıyor. Firma yetkililerinden M. Rakip Bayval, çocuk üzerine alt-üst grup giyim üretimi yaptıklarını belirterek, "Firmamız 2006 yılında kuruldu. ÖTR markasıyla birinci sınıf kalitede ürettiğimiz ürünlerimizi iç ve dış piyasaya sunuyoruz. Başarımızın altında kalitemiz yatıyor" dedi.

KARAFAK SEKTÖRDE İDDİALI

Karafak Konfeksiyon San. Tic. Ltd. Şti, fuarda birbirinden şık çocuk üst grup ürünlerini sergiliyor. 30 yılı aşkın sektörde olduklarını belirten firma yetkilisi İbrahim Karafak, "Konfeksiyon baba mesleğimiz. Türkiye'nin her yerine ürünlerimiz gidiyor. Ürünlerimiz dolaylı olarak yurt dışına da ihracat yapılıyor. KRF markasıyla ürettiğimiz ürünlerimizin kalitesine güvendiğimiz için sektörde de iddialıyız" dedi.

ÜNAL TEKSTİL KAYSERİ'DEN KATILDI

Kayseri'den fuara katılan Ünal Tekstil İmalat Toptan, fuarda birbirinden şık abiye tarzı, mesture giyim ürünlerini sergiliyor. Perya markasıyla üretim yaptıklarını belirten firma satış temsilcisi Kudret Çulha, fuara ilk kez katıldıklarını söyledi. Birinci sınıf kalitede üretim yaptıklarını belirten Çulha, ziyaretçilerin ilgisinden memnun olduklarını belirtti.

SANKO TEKSTİL FUARDA

SANKO Holding’in amiral gemisi Sanko Tekstil İşletmeleri, 5’inci Penye, Tekstil ve Teknolojileri Fuarında (PENTEX) stant açtı. Gaziantep, Adana, Aksaray, Batman, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Hatay, İstanbul, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Malatya ve Mersin’den 250 firmanın stant açtığı fuarda, penye ve konfeksiyon ürünleri, kumaş, dikiş, katlama, paketleme, temizleme, kalite kontrol ve metraj ölçüm makineleri, konfeksiyon yan sanayi ve aksesuarları, etiketleme ve desen baskı sistemleri, ütü makina ve presleri, depolama ve askı sistemleri gibi ürün ve hizmetler, hedef kitle ile buluşturuluyor. Sanko Tekstil, 21 Şubat’a kadar açık kalacak fuarda, ileri teknoloji ile kurulan işletmelerinde üretilen ürünlerini sergileyecek.

KONUKOĞLU HASTANESİ FUARDA STANT AÇTI

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi, PENTEX 2016’da (5’inci Penye Tekstil ve Teknolojileri Fuarı) stant açtı. Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde açılan fuarda kurulan stantta dileyen katılımcı ve ziyaretçilerin ücretsiz tansiyon ve kan şekeri ölçümü yapılırken, hastanede sunulan sağlık hizmetlerine yönelik bilgiler de paylaşılıyor. Fuar, 21 Şubat 2016 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

20 BİN ZİYARETÇİ BEKLENİYOR

250 marka temsil edildiği fuarı, Suriye, Irak, Lübnan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuzey Afrika ve Türk Cumhuriyetlerinden 20 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Meral KINACILAR, Muharrem TÜRKOĞLU