GAP Bölge Kalkınma İdaresi, Gaziantep Üniversitesi ve Sanayi Odası yenilenebilir enerji için ortak çalışma yapacak.

Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge kalkınma İdaresi Başkanlığı ile, Gaziantep Üniversitesi ve Sanayi Odası’nın ortaklığıyla kurulan GAP Enerji Verimliliği Danışmanlığı ve Kuluçka Merkezi’nin GAÜN ve GSO’ya devrini sağlayan ek protokol törenle imzalandı. Protokol imza töreninde konuşan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya “Dünyada artık en önemli şey enerji” dedi. Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, “Bu projeye enerjinin verimli kullanımı ve yenilenebilirliği konusunda farkındalık yaratacağız” şeklinde görüş belirtirken, Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu ise, “Can suyumuzu aldık. Bu fidanı bir ulu çınar yapacağız” diye konuştu.

KARAHOCAGİL: 1 MİLYON TL HARCANDI

Protokol töreninin açılış konuşmasını yapan GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, "Bizim hedefimiz de özellikle Gaziantep’in rekabet gücünü bu konuda artırmak, Gaziantep’in zaten sanayideki gücü, yenilenebilir enerji sektöründe de lider olarak tamamlamasını sağlayacak. Şimdi bu önemli merkezi Gaziantep Üniversitesi ve Sanayi Odası’na devretmemiz ve onların bir şirket kurarak çalışmaya başlamasını sağlıyoruz. Biz de bu hibe projeye ilk hayat suyunu da vermiş olacağız. Merkezimizin bina tadilatı, tefrişat, enerji etüd cihazları temini ve sanayi-etüt-proje eğitimleri için bugüne kadar 1 milyon TL harcandı.”

KONUKOĞLU: CAN SUYUMUZU ALDIK

Protokolün hem Gaziantep, hem de bölge için büyük önem arz ettiğini belirten Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, ise, enerji verimliliğinin dünyada enerjinin pahalı olması nedeniyle daha büyük bir önem kazandığını dile getirdi. Konukoğlu, “Bunun çalışmasının Gaziantep’ten başlaması çok güzel. 2 yıldır bu işin üzerinde GAP İdaresi ve Gaziantep Üniversitemiz ile birlikte çalışıyoruz. İnşallah bundan sonra kuracağımız ortaklıkla Gaziantep’teki bütün sanayicilere, evlere kadar ulaşabileceğimizi ümit ediyorum. Bu önemli bir konu. Çünkü, ülkemizin en büyük açığının sanayiden kaynaklandığını biliyoruz. Bunu ne kadar telafi eder de bu bardağın içerisine bir damlacık su koyabilirsek bizi mutlu eder. Can suyumuzu da aldık, inşallah bu fidanı koca bir çınar haline dönüştürürüz.”

COŞKUN: İNADINA ÜRETİM, İNADINA SEVGİ

Gaziantep Üniversitesi Rektörü prof. Dr. Yavuz Coşkun ise, imzalanan protokolün altının dolu olduğunu belirtirken, dünyada enerji savaşları olduğunu, neredeyse dünya savaşlarına gidecek bir devasa sektörden bahsedildiğini vurguladı, hayatın her alanında enerjinin verimli olarak kullanılması gerektiğini dile getirdi.

YERLİKAYA: FARKLILIK OLUŞTURACAK

Vali Ali Yerlikaya ise, "Etrafımızda bir ateş çemberi var. Bu ateş çemberiyle ilgili dünyadaki algı bir iç karışıklıktan ziyade, perde gerisinde yine enerjiyle ilgili bir menfaat çatışmasının olduğu yolunda. Özellikle son iki haftadan bu yana bu son derece bariz bir hale geldi. Bu meselede evsel, endüstriyel kullanımda enerjiyi en verimli şekilde nasıl kullanabileceğimizi bilim ışığında Sanayi Odası, Gaziantep Üniversitesi ve GAP İdaresi Başkanlığıyla beraber inşallah bir farkındalık oluşturacağız.” HABER MERKEZİ