Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi, başarılı nakillerle Gaziantep ve bölgedeki hastalar için umut olmaya devam ediyor.

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Genel Müdürü Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, “Gerçekleştirdiğimiz nakiller sonucu hastalarımızın yüzündeki hayata yeniden başlamış olmanın mutluluğunu gördükçe, ne kadar doğru bir karar verdiğimizi düşünüyoruz. Sani Konukoğlu Hastanesi olarak, umut olmaya devam edeceğiz” dedi.

60 yaşındaki bir hastanın hayatında sağlıklı yeni bir sayfa açabildikleri için mutlu olduklarını belirten Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi Başkanı Doç. Dr. Mehmet Fatih Yüzbaşıoğlu ise, “Merkezimizde başarılı bir nakil daha gerçekleştirdik. Organ bağışı olmadan, organ nakli gerçekleştirilemez. Bir gün herkesin ihtiyacı olabileceği düşünülerek, organ bağışı konusunda halkımızın daha duyarlı olması gerekiyor” diye konuştu.

6 çocuk, 23 torun sahibi Gaziantepli Mehmet Vurucu (60) 15 yıldır şeker hastası. Şeker hastalığının göz damarlarını etkilemesi nedeniyle gözünden 3 ameliyat geçiriyor. Bundan 6 yıl önce Vurucu’nun ayakları şişmeye başlıyor, bir süre sonra ağzından kan geliyor. Başvurduğu sağlık kuruluşlarında böbrek yetmezliği teşhisi konan Vurucu, diyalize girmeye başlıyor.

“Gittiğim sağlık kuruluşunda böbreklerimin ikisinin de çalışmadığı ve diyalize girmem gerektiği söylenince, haftada 3 gün 4’er saatten diyalize başladım. Altı yıl süren diyaliz dönemi hayatımın en zor günleriydi. Su, çay daha doğrusu sıvı bir şeyler içemiyor, kafama estiği gibi yiyemiyordum. Kilo almamak için çok dikkat ediyordum. Zaten insanın canı hiçbir şey istemiyor. Diyalizdeki doktorumuz ve diğer çalışanlar olmasa hiç çekilir gibi değildi. Ama mecbursun. Tüm hayatın diyalize bağlı” diye konuşan Mehmet Vurucu’nun talihi diyaliz merkezinde, Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nde organ naklinin yapıldığının söylenmesiyle değişiyor.

Yaklaşık 2 yıl önce nakil için kayıt yaptıran Vurucu, nakil sürecini şöyle anlatıyor:

“Daha önceden göz ameliyatı geçirdiğim Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nden 10 gün önce beni arayarak, böbrek nakli için çağırdılar. İnanamadım. Hemen çıkıp geldim. Doktorum Fatih Bey ve tüm personel bizle çok ilgilendi, bilgiler verdiler ve nakil için yatışım yapıldı.”

ORGAN BAĞIŞI NİCE CANLAR KURTARIYOR

Nakilden sonra Doç. Dr. Yüzbaşıoğlu’nun böbreğin uyduğunun ve çalıştığını söylemesi üzerine Vurucu, “Çok heyecanlandım. Her şeye yeni baştan başlıyorum. Allah düşmanımı diyalize düşürmesin. Artık diyaliz yok. Eşimle gezip, tozup, torunlarımızı seveceğiz. Önceden beri tedavimi devam ettiren Dr. Erkan Mahsereci hocama ve naklimi gerçekleştiren Doç. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu hocama, hemşiresine, çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. İyi ki Gaziantep’te böyle bir merkez kurulmuş. Yoksa emekli maaşıyla bir yere gidemez ve nakli de gerçekleştiremezdik. Allah organları bağışlayanlardan razı olsun, organları bağışlananların mekanı cennet olsun. Organlar çürüyüp, toprağa karışacağına, cana can veriyor. Organ bağışı nice canlar kurtarıyor” şeklinde konuştu.

40 yıllık eşini yalnız bırakmayan Hatice Vurucu (54) da yaşadıkları süreçle ilgili duygularını, “Diyaliz süreci çok zordu. Ne aile ortamına, ne de farklı ortamlara giremiyorduk. Eşim sürekli bir baş ağrısı, gerginlik ve uyku halindeydi. Üzüntüden bende de şeker hastalığı çıktı. Nakil için haber geldiğinde sevinçten ağladık. Organ bağışlayıp, hayat kurtaralım” sözleriyle paylaştı.