Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu tarafından Antakya’da düzenlenen ve üst düzey kurumlarla özel sektör temsilcilerini buluşturan çalıştayda sektörel sorunlar ve 2016 yılıyla ilgili faaliyetler masaya yatırılarak yeni yol haritası oluşturulurken 2016 yılında 7 kıtada tanıtım çalışmalarının sürdürüleceği açıklandı.

Sekretarya hizmetleri Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği tarafından yürütülen Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG) tarafından, Türk ürünlerinin dünya pazarlarında daha etkin tanıtımını sağlamak için yol haritası belirlemek amacıyla sektörlerin sorunlarının masaya yatırılması ve 2016 yılı faaliyet takvimine yönelik Antakya’da bir çalıştay düzenlendi.

ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK

Kamu kurum ve kuruluşlarından üst düzey katılım yanında özel sektörden de yoğun katılımın gerçekleştirildiği çalıştay da 2016 yılıyla ilgili gerçekleştirilecek faaliyetlerde belirlendi. MBTG Başkanı M. Surur Aydın yaptığı açılış konuşmasında, 2015 yılında MBTG tarafından yapılan faaliyetlerle ve 2016 yılı gündemiyle ilgili olarak çalıştay katılımcılarına bilgi verdi. Başkan Aydın, MBTG olarak Türkiye’nin 2023 hedefine katkı sunmak istediklerine dikkat çekerek, “2023 yılına girildiğinde hedeflenen 500 milyar dolarlık ihracat hacmine, kendi ürünlerimiz bazında katkı sağlamak için, dünya pazarlarını araştırıyoruz. Bunun için bir çok ülkede düzenlenen fuarlara katılıyoruz. Fuarlar dışında da hedef ülkelerde ihracatçımızın önünü açacak girişimlerde bulunacağız. Bu konuda alım heyetleri, sektörel ticaret heyetleri yanı sıra görsel ve yazılı basında ürünlerimizin daha fazla yer alabilmesi için çalışmalar yapacağız.” dedi. NECMETTİN GÖRGÜN