Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde (GOSB) üretim yapan Mutlu Makarna A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Göymen, yeni yılda büyümelerini devam ettireceklerini, şu an fiili olarak günlük 500 ton olan üretimi 620 tona çıkarttıklarını, 2015 yılında koydukları yüzde 20 büyüme hedefini tutturacaklarına inandığını söyledi.

Göymen, 2015 yılı hedefleri, kalite ve markalaşmaya yönelik olacağını yaptığı açıklamada dile getirdi.

Sektörün gerektirdiği teknolojiyi yakından takip ettiklerini, kaliteyi geliştirmeye yönelik sürekli yatırımlarda bulunduklarını dile getiren Aykut Göymen, bu durumun kendilerini dünyada, sektörde söz sahibi yapan en önemli etkenlerden birisi olduğuna işaret etti. Mutlu Makarna’nın en önemli özelliklerinden birisinin farklılaşma ve yenilikçiliğe açık bir yönetim ruhu ile hareket edilmesi olduğuna vurgu yapan Göymen, ”Çalışanlarımıza ve çalıştığımız firmalara sürekli değer katarak birlikte büyümek bizim için çok önemli. Kalitemiz normal kalite standartlarının biraz daha üzerinde. Kullandığımız makarnalık durum buğdayının yüksek kalitede olması, ülkemizde ve dünyada Mutlu Makarna'ya büyük avantaj sağlamaktadır. Yaptığımız uzun dönem stratejik plânlamada iç pazardaki rolümüzü ön plana çıkaracağız’’ dedi.

MARKALAŞMAYA ÖNEMLİ YATIRIM YAPTIK

Mutlu makarna satış grafiğinin her geçen yıl arttığına dikkat çeken Göymen, iç pazardaki satış miktarlarının da yüzde 15 arttığını belirtti. ‘Markalaşma’ anlamında çok önemli yatırımlar yaptıklarını, ulusal ve yerel zincir marketlerde yer aldıklarını anlatan Göymen, şöyle devam etti: ‘’Büyük zincir marketlerle çalışıyoruz. Sürekli olarak zincir marketler ile yaptığımız çalışmalar da, Mutlu Makarna'nın markalaşma anlamında önünü açıyor ve bulunurluğumuzu arttırıyor. Mutlu Makarna’nın kendi markasıyla ilgili yaptığı çalışmalar her geçen gün daha da ileriye doğru gidiyor ve marka yavaş yavaş oturuyor ve raflardan inmeye başlıyor. Hedef kitlemizdeki yaygınlığı sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Şu anda bu konu bizim için çok önemli. Çünkü “Mutlu” markasıyla sektörde adımızdan bahsettirdiğimiz gibi tüketiciyle ürün arasındaki bağı güçlendirmeye çalışıyoruz. Mutlu Makarna’nın dünyayla ilgili mesela yabancı ülkelerle ilgili ürettiği mutlu dışında markaları da var. Bahar, Pastarıcco, Pastalussso ve Pastanova adında 5 dünya markası üretiyoruz. Bu 5 markanın hepsi de, hitap ettiği ülkelerde önemli bir yere sahip.’’

2015 İÇİN HEDEF BÜYÜLTTÜK

Mutlu Makarna olarak 103 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini, Türkiye de hem üretim hem de ihracat konusunda ikinci büyük firma olduklarını kaydeden Göymen, daha sonra şu bilgileri verdi:

‘’Önemli olan üretimle büyük olmak değil. Kimse firma kapasitesiyle ürün kalitesini bağdaştıramaz. Mutlu Makarna bunun bilincinde olan bir firma. Bu yılın sonuna kadar yapmayı hedeflediğimiz ihracat hedefine, ulaştığımızı rahatlıkla söyleyebilirim. Geçen yıla göre yüzde 30 büyüme koymuştuk. Bu yüzde 30 büyümeyi gerçekleştirdik. Toplam 7 bölge müdürlüğümüz var. Günlük üretimimiz şu an fiili 500 ton. Bu üretimimiz 2015’de 620 tona çıkacak. Şu anda günlük 800 ton/gün buğday kırma kapasitemizin, 2015’te 1000 ton/gün civarında olmasını planlıyoruz. İç pazar olarak bizim yaklaşık pazar payımız Türkiye’de ki tüketilen makarnayı göz önüne aldığımızda yüzde 3 - 4 civarında. Öncelikli olarak iç pazarda 2015 yılında büyümeyi düşündüğümüzü kesinlikle söylememiz lazım. Mutlu Makarna olarak, iç pazarı hedefliyoruz ve iç pazarda marka olacağız. Kendi markamızla satış yapmak ve kendi markamızı daha da büyütmek istiyoruz. Bu konuda çalışmalarımız var. Yeni bayiliklerle birlikte interlandımızı daha da genişleteceğiz. Yeni yeni yerel ve ulusal zincirlere girme konusunda çalışmalar yapıyoruz.’’

Göymen, yılsonu nedeniyle bu çalışmaları son derece hızlandırdıklarını, özellikle büyük önem verdikleri İstanbul’da dağıtımı kendi araçları ile gerçekleştirdiklerini belirtti. Göymen, Türkiye'nin makarna tüketiminde büyük bir pazar olduğunu, buradaki ulusal ve yerel büyük market zincirleri anlaşmaları ile market raflarında yer almayı hedefledikleri ifade etti.

MUTLU MAKARNA TERCİH EDİLEN ÜRÜN

Kalite ve marka anlamında büyük yol aldıkları artık market raflarında tüketicinin Mutlu Makarna’yı tercih ettiğini büyük memnuniyetle gördüklerini anlatan Aykut Göymen, ‘’Tüketici artık bilinçli. Mutlu Makarna’nın hem kalitesine, sürekliliğine hem de lezzetine güveniyor. Mutlu Makarna markası da üretmeye, raflarda ve evlerde olmaya devam edecek’’ ifadelerini kullandı.

AR-GE’YE ÖNEM VERİYORUZ

Göymen, firma olarak Ar-Ge’ye büyük önem verdiklerini, sürekli yenilik peşinde olduklarını ve bilimsel çalıştıklarını da belirterek, “Mutlu Makarna hem TSE’nin hem de Avrupa Birliği’nin istediği tüm gıda kalite belgelerine sahip ’’ diye konuştu. Göymen ayrıca, yürüttükleri çok sayıda sosyal sorumluluk projeleri ile birçok kurumdan ödül aldıklarını, 28 Aralık tarihinde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı törende Türkiye’de İSO verilerine göre Türkiye'nin en büyük ilk 500 firması içinde oldukları için bu yılda yine ödül aldıklarını hatırlattı.

‘’Biz hayal üretmiyoruz’’ diyen Göymen, Mutlu Makarna’nın yalnızca büyük market zincirlerinde değil HORECA kanalında da çok etkili bir şirket olduğunu dile getirdi.

Aykut Göymen, bugün profesyonel ürünler konusunda da 5 yıldızlı oteller, restoranlar ve kafelerin sahipleri ve aşçıları tarafından ‘Mutlu’ ürünlerinin tercih edildiğini kaydetti. Bu kanalda çok ciddi bir ağırlıkları olduğunu ifade eden Göymen, Mutlu Makarna olarak, Uluslararası geçerliliği olan ISO9001-2000, ISO 22000 (HACCP),Helal Sertifikası ve FSSC 22000 sahibi olduklarını da sözlerine ekledi. Bülten