Yeni yatırımlara yelken açacağız

MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Çelenk, Irak ve Suriye’deki karışıklıktan dolayı kapanan sınır kapılarının ekonomiye etkisini değerlendirerek, çevrede yaşanan gelişmelerin kendilerini etkilediğini ancak üyelerinin farklı pazarlara yönelerek ekonomiye katkı sağladığını söyledi.

Çelenk, kapanması gündemde olan Habur Sınır Kapısı ve Suriye’deki sınır kapılarının Gaziantep ekonomisine yansımaları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Üyelerindeki girişimcilik ruhu dolayısıyla yeni pazarlara yöneldiğini ve gelişmelerin ekonomiye olumsuz etkilerini en aza indireceklerini söyledi. İthalatı en aza indirmek için yeni yatırım alanlarına yöneleceklerinin altını çizen Çelenk, özellikle medikal ürünler, raylı sistemler, kimyasallar gibi ürünlerin üretimine yatırım yapacaklarının altını çizdi. Gıda ve tarım alanında yatırımların da artacağını belirten Çelenk, Doğu Anadolu ve Güneydoğu’da tarım ve hayvancılıkta yeni bir ivme yakalamak istediklerini ifade etti.

YENİ BİNAYI FAKIBABA VE ŞİMŞEK AÇACAK

MÜSİAD Gaziantep Şube binasının açılışını yapacaklarını belirten Çelenk, "MÜSİAD Gaziantep Şube binamızın açılışını 11 Kasımda yapmayı planlıyoruz. Açılışa Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Gıda ve Tarım Bakanımız Ahmet Eşref Fakıbaba katılacak. Binamız 3 katlı olup çok amaçlı bir bina, aynı anda birden fazla etkinlik yapılabilir. Açılışını da inşallah 11 Kasım tarihinde bakanlarımızın katılımıyla gerçekleştireceğiz" dedi.

CAZİBE MERKEZİYİZ

6. Organize Sanayi Bölgesi ve Amanoslar'dan tünelle liman mesafesinin azalması projesinin hayata geçirilmesiyle Gaziantep’in Ortadoğu’da cazibe merkezi haline geleceğini ifade eden Çelenk, “6. Organize Sanayi Bölgesi ve Amanoslar'dan tünelle liman mesafesinin azalması projesinin hayata geçirilmesiyle Gaziantep’in limana mesafesi 80-90 kilometreye düşecek. Buda bölgedeki bütün şehirlerin bu yolu kullanması anlamına geliyor. Dolayısıyla Gaziantep ciddi bir konuma gelecek. Gaziantep sadece bölgenin değil, bütün Ortadoğu’nun cazibe merkezi haline gelecek. 6. sanayi bölgesinin başında Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu var. Çok emek veriyorlar. Şuanda proje bitti. Cumhurbaşkanımız tarafından yatırım programına alındığını duyduk. Şuanda buraya var olan kapasitenin 17,5 katı talep var. En üst derecede teşvik var. Dörtyoldan 20 kilometrelik bir tünel açılmak suretiyle denizle mesafemiz 80-90 kilometreye kadar düşecek bu da sanayiciler için büyük bir fırsat olacak” sözlerine yer verdi. İHA