Gaziantep Üniversitesi İletişim ve Medya Topluluğu tarafından, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda “İletişim ve Medya Çalışmalarında Yeni Yaklaşımlar” konulu panel yapıldı. Panelin açılışında konuşan GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Gür, iletişim ve idrak kanalları tıkanmamış bir toplumun her zaman özgür fikirler üretmeye aday olduğunu belirterek, özgür fikirler üretebilen ve bunu topluma yansıtabilen toplumlardan korkmamak gerektiğini söyledi.

KENTLİK KÜLTÜRÜ

Yaşam öyküleri diye bilinen bir anlatı türü olduğunu belirten Prof. Dr. Eser Köker, “Yaşam Öykülerinin Üzerine Düşünmek” adlı sunum yaparak, yaşam öykülerinin yazılması ve anlatılmasının tarihsel olarak kentlik kültürünün ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi. Prof. Dr. Köker, yaşam öyküleri hem bir yöntem hem bir teknik olarak iletişim çalışmalarını beslediğini ve malzeme sunduğunu ifade ederek, en çok metinin yaşam öykülerinin toplanması aracılığıyla ortaya çıktığını vurguladı.

SAHADA ÇALIŞMAK AVANTAJLI

İletişim araştırmalarında sahada çalışmanın avantajları hakkında bilgi veren Prof. Dr. Özden Cankaya, çoklu araştırma yöntemlerinin kullanılmasının iletişim araştırmalarında çok daha katmanlı, boyutlu zengin sonuçlar verdiğine ilişkin bir sunum yaparak, kent yoksullarının iletişim araçlarını kullanması üzerine etnografik bir araştırma hakkında dinleyicilere bilgi verdi. BÜLTEN