Gaziantep Büyükşehir Belediyesi trafikteki yoğunluğu azaltmak için proje üstüne proje yapıyor. Büyükşehir Belediyesi, U ve sola dönüşler, sarı ışığın iptali ve tek yön çalışmalarının yanısıra, şimde de tramvay duraklarını uzatmak için çalışma başlattı. 2 veya 3 tramvayın birbirine bağlanacağı çalışmada, tek duraklık olan tramvay durakları 2-3 tramvay sığacak hale getirilecek. Bu uygulama hayata geçirilirse, tek seferde daha fazla yolcu taşınırken, tramvaylar da kavşakları daha az keserek, trafik yoğunluğuna etkisi azaltılacak.

DURAKLAR UZATILACAK

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Settar Çanlıoğlu, trafikteki yoğunluğu azaltmak için yeni proje çalışmalarının devam ettiğini söyledi. En son tramvaylarla ilgili çalışma yaptıklarını belirten Çanlıoğlu, "Şu anda tramvay durakları tek duraklık. Tramvay geliyor, arkasından ikinci tramvay durağa giremiyor. Tramvay duraklarını 2-3 tramvay sığacak hale getireceğiz. Durak uzatılacak, 2 veya 3 duraklık hale gelecek. Şu anda bunlarla ilgili teknik ekibimiz hummalı bir çalışma yürütüyor" dedi.

500 KİŞİ BİNECEK

Tramvay geldiğinde çok sayıda insanın binemediğini, ikinci tramvayın da durağa giremediğini anlatan Çanlıoğlu, "200-250- kişilik tramvay bu proje hayata geçirse 500 kişi kapasiteli olacak. Üstelik birbirine bağlanan tramvaylar bu uygulama ile kavşağı tek seferde geçecek. Mevcut uygulamada kavşak iki kere kesilmiş oluyor. Özellikle pix saatlerde bu yeni uygulama ile tramvayın trafikteki yoğunluğa etkisi azaltılmış olacak" diye konuştu. Meral KINACILAR