MHP Gaziantep Milletvekili Semih Yalçın, 62. hükûmetin programından 'Yeni Türkiye' çıkmayacağını belirterek, "Olsa olsa “Yenik Türkiye” çıkar. Çünkü Tayyip Erdoğan’ın “Yeni Türkiye”si, geçmişteki komünizm denemeleri gibi gerçekleşmesi mümkün olmayan bir ütopyadır. 'Yeni Türkiye', ham bir hayal, kof ve içi boş bir heves, bir balon olarak kalmaya mahkûmdur" dedi.

SANAL VE HAYALİ

Yeni hükûmetin programının, genellikle Türkiye ve dünya ahvalinden kopuk, sanal ve hayali çerçeve çizen boş ve gereksiz lafların arka arkaya sıralandığı bir metin olduğunu belirten Yalçın, "Programda yer alan "Yolsuzlukla mücadelede güçlü bir irade gösterdik. Hiçbir yolsuzluğun üzerinin örtülmemesi, her türlü iddianın hassasiyetle incelenmesi, bu konulardaki yargı süreçlerinin sağlıklı olarak çalışabilmesi için yoğun bir gayret ortaya koyduk." değerlendirmesi ironik ve manidardır. 17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu süreçlerinin örtbas edilmesi ve bu konudaki soruşturmaya takipsizlik kararı verilmesi iktidarın tersine işleyen diyalektiğinin en çarpıcı göstergesi olarak karşımızda durmaktadır" diye konuştu. KRİZ YÖNETİLEMEDİ Yargının siyasallaştırıldığını, millî eğitimde tehlike çanları çaldığını söyleyen Yalçın, Irak, Suriye ve İsrail gibi üç önemli bölgede tarihimizde ilk defa büyükelçilerimizin olmadığını ifade ederek şunları söyledi: "Ne Irak’ta olup bitenler, ne Suriye’de yaşananlar karşısında Türkiye bölgesel ağırlığını koyamamış, küresel güçleri harekete geçirememiştir. Sığınmacılar krizi bile iyi yönetilememiştir. Türkiye, AKP’nin beceriksiz dış politika hamleleri yüzünden PKK tehdidi kadar ciddi güvenlik sorunlarıyla yüz yüze gelmiştir. Dünyayı Filistin ile Mısır’dan, İslam’ı da Müslüman Kardeşler örgütünü fikren besleyen Selefilik ve Eş’arilikten ibaret zanneden rabiacı dar görüşlülerce yönetilen Türkiye, dış politikada giderek yalnızlaşmıştır. Kamuoyunda iktidarın IŞİD’i desteklediği yolunda iddialar ortaya atılmış üstelik bu, ilgililerce yalanlanmamıştır. Paralel devlet veya yapı adları altında yargıda ve emniyette yapılan operasyonlar, doğrudan milli güvenliğin gereği olarak gösterilmektedir. "

EKONOMİ POLİTİKALARI HAYAT PAHALILIĞI GETİRDİ

12 yıllık AKP iktidarının ekonomi politikalarının hayat pahalılığı getirdiğini iddia eden Yalçın, "12 yıllık AKP iktidarında elektrik ücretlerine %124, ekmeğin kilosuna %334, otobüs biletlerine %157, benzine %182, beyaz peynire %201, çaya %176, bulgura %153, dana etine %464, doğalgaza %176, zeytine %203, yumurtaya %300, una %167, pirince %198 ve makarnaya %173 oranında zam gelmiştir. Vatandaşlarımızın bankalara olan borçları 12 yılda 20 kat artmıştır. 2002’de vatandaş her 100 TL’lik harcanabilir gelirinin sadece 4,7 TL’sini borç ödemeye ayırırken bu rakam 55,2 TL’ye yükselmiştir. Tayyip Erdoğan hükûmetleri döneminde ülke nüfusu %10 artmış olmasına rağmen tarım alanları %11 küçülmüştür. 1923’den 2002’ye kadar 73 yılda toplam dış ticaret açığı 247 milyar dolarken bu rakam 12 yılda 687 milyar dolara çıkmıştır. Ülkemiz 2002 yılında cari açık sıralamasında dünyada 40. sırada iken basiretsiz yönetim sayesinde dünyanın en çok cari açık veren ilk 5 ülkesi konumuna düşürülmüştür. Erdoğan ve AKP gemisinin bu dalgalı sularda daha fazla dayanması mümkün değildir. Onları, bölücü terör örgütünün tayfaları da karaya çıkaramayacaktır" şeklinde konuştu.Haber Merkezi