1-006.jpg

Fuarda stant açan firmalar, her yıl düzenli olarak yeni ürünlerle katıldıklarını belirtirken, bu tür organizasyonların kendilerine katkı sağladığını söyledi.

2-008.jpg

AKINAL: AYAKKABI SEKTÖRÜNÜN GELECEĞİ PARLAK

GAPSHOES Fuar’ına, 250 civarında firmanın katıldığını anlatan Akınal Ayakkabıcılık Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Akınal, çorap dışında ayağa giyinebilen her şeyi sattıklarını ifade etti. Akınal, “40 yıldır, bu işle uğraşıyorum. Ayakkabı fuarına yapıldığı günden bu yana katılıyoruz. Ayakkabı sektörünün Gaziantep’te geleceğinin parla. Günümüzde bu durumun aksini söylemek doğru olmaz. Bu sektör çok büyük bir sektör” dedi.

1-007.jpg

BÜYÜMEYE VE İHRACATA DEVAM EDİYORUZ

“Fuarda, 250’ye yakın firma mevcut. Suriyeli ve şehir dışından gelen firmalarda var” diyen Akınal, “Bir fuarın, iyi bir fuar olduğunu gösteren şey, özel stantlarının çok olmasıdır. Her sene yeni ürün yapıyoruz. Yapmazsak zaten mal satamayız. Büyümeye ve ihracata devam ediyoruz. Avrupa’nın her yerine ihracat yapıyoruz. Çorap hariç ayağa giyinen her şeyi satıyoruz, diyebilirim. Suriye’liler kadın ayakkabı konusunda iyi oldukları kadar, aksesuar alanında da çok iyiler. Hatta biz, Suriye’ye giderdik almak için. Ama şu an onlar elimizin altında” diye belirtti.

2-007.jpg

KATKI SAĞLIYOR

Sedef Plastik yetkilisi Mehmet Çulcu, “Her yıl fuar alanı genişliyor ve dünyaya tanıtılıyor” ifadesini kullanırken Akınal Ayakkabıcılık Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Akınal ise fuarın çok fazla artısı olduğunu söyledi.

3-005.jpg

ÇULCU: YURT DIŞINA DAHA RAHAT AÇILIYORUZ

GAPSHOES Fuar’ın kendilerine katkı sağladığını ve yurt dışına daha rahat açıldıklarını belirten Mehmet Çulcu, Sedef Plastik Ltd. Şti’de ikinci nesil olarak ayakkabı imalatı yaptığını aktardı. Ürünlerin, yüzde 70-80’ini yurt dışındaki 12 ülkeye, ihracatını yaptıklarını vurgulayan Çulcu, şunları söyledi: “1996-1997 yılından itibaren poliüretan terlik ürettiyoruz. ilk yıldan itibaren fuara katılıyoruz. Genelde yurt dışından gelen müşteriler, fuarla birlikte şehrimize geliyor. Her yıl, fuar alanı genişliyor ve dünyaya daha iyi tanıtıyor. Aynı zamanda dünyaya açılmamızı sağlıyor. Bu yıl 250-300 ürünle katıldık. %45’i ise; yeni ürünler.”

ESER: 2 BİN ÇİFT AYAKKABIYLA KATILDIK

“Bu yıl 2 bin çift ayakkabıyla fuara katıldık” diyen Sonexs Ayakkabı yetkilisi Ayhan Eser, “her yıl katılıyoruz. Enjeksiyon ayakkabı çıkarıyoruz. yüzde 60 yeni ürünlerimiz mevcut” şeklinde konuştu.

ŞAN: POLİÜRETEN VE SANDALET İMALATI YAPIYORUZ

Her yıl düzenli olarak katıldıklarını dile getiren Aşan Plastik yetkilisi Ahmet Şan, “poliüretan ve sandalet imalatı yapıyoruz. Bu yıl 1500 ürünle katıldık” dedi.

4-006.jpg

ARGILI: HER YIL DÜZENLİ OLARAK KATILIYORUZ

DA-YE Poliüreten Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Argılı, “her yıl düzenli olarak katılıyoruz. Bu yıl ise; 300-400 tane ürünle stant açtık” dedi.. Ayşegül BAĞCI