8 yıllık görev süresini tamamlayarak görevi yardımcısı Prof. Dr. Ali Gür’e devredecek olan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, protokol mensuplarıyla bir araya geldiği veda yemeğinde helallık istedi. Coşkun, "Şimdi Ali arkadaşım görevi devralacak. Sizlerin huzurunda da söyleyeyim, kendisine o konudaki güvenim tamdır" dedi. Coşkun, aynı zamanda dönemin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker'i eleştirdi.

rektor-coskun’dan-duygusal-veda-2.jpg

Rektör Coşkun, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından halefi olarak ataması yapılan ve yemekte hazır bulunan Prof. Dr. Ali Gür’den övgüyle sözederken de şöyle dedi: “Son 4 yıldaki yardımcılığımı yapmış, beraberimde birçok kara günlerim de birlikte olmuş Ali Gür arkadaşımız, bu atama sürecinde neticede atama makamı olan Cumhurbaşkanımız tarafından atandı. Cuma günü de görevine başlayacak. Kara günlerimiz diyorum; çünkü biz 2012’de bugün çokça bahsettiğimiz o çetenin oyunuyla karşı karşıyaydık. O zaman çok fark edilmemişti belki ama, biz o çetenin oyununa birebir maruz kalan bir ekip olarak olağanüstü bir savaş verdik. Buradaki o Mustafa Peker adını (Dönemin Cumhuriyet Başsavcısı) hiçbir zaman zikretmeden imtina etmeyeceğim".

TETİKÇİ SAVCILAR

"Birkaç tetikçi savcı veya cemaatin maşası olan savcılar aracılığıyla, piyasadaki birkaç gazeteci v.s, ile muhalefetle soru önergesi taşıyarak bizleri sorguya almak, YÖK’te kumpaslar kurarak bizi iftira ve itibar suikastı kampanyalarında bulundular. Ama, korkmadan, yılmadan 17-25 Aralık olduktan sonra Senato Bildirisi ile o çeteye karşı cesurca tavrımızı ortaya koyduk. O günlerden bu günlere geldik. 4 yıldan buyana, 2013’ten sonra ise canhıraş bir mücadelemizi şekilde sürdürerek bu günlere geldik. Şimdi Ali arkadaşım görevi devralacak. Sizlerin huzurunda da söyleyeyim, kendisine o konudaki güvenim tamdır.” rektor-coskun’dan-duygusal-veda-5.jpg