İşte Yeni OSB'nin Müteşebbis heyeti

1-Başkan Ali YERLİKAYA

2-Başkan V. Fatma ŞAHİN

3- Başkan V. Adil Sani KONUKOĞLU

4-Üye Halil UYUMAZ

5- Üye Mehmet Tevfik EMRE

6-Üye Şıh Mehmet TÜRK

7-Üye Sezer CİHAN

8-Üye Ahmet BOZOĞLU

9-Üye Adnan ÜNVERDİ

10-Üye Yıldırım MERMER

11-Üye Mustafa ÖZGÜLER

12-Üye Cemil Turgay DİREKÇİ

13-Üye Alper BOZHÖYÜK

14-Üye Hakan ASLANSOY

15-Üye Selçuk YILDIRIM

Yeni OSB onaylandı

Gaziantep Oğuzeli Havaalanı Organize Sanayi Bölgesi Kuruluşu Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylandı. Ak Parti Milletvekili Nejat Koçer, twitter'den duyurduğu gelişmenin ardından, OSB Kurucu Müteşebbis Heyet Başkanvekili Adil Sani Konukoğlu da açıklama yaptı. Konukoğlu, Oğuzeli ilçesinin geleceği açısından önemli bir adım atıldığını söyledi.

Sanayi Odası tarafından 2012 yılında ilk başvuru yapılarak kuruluş işlemlerine start verilen Gaziantep Oğuzeli Havaalanı Islah OSB, ilgili bakanlığın onay vermesiyle resmen kurulmuş oldu. Sanayi Odası Başkanı ve Gaziantep Oğuzeli Havaalanı Islah OSB Kurucu Müteşebbis Heyet Başkanvekili Adil Sani Konukoğlu, yeni sanayi bölgesinin kurulmasında emeği geçen herkese etti.

BÜROKRATİK İŞLEMLER TAMAM

Bakanlık ile yürütülen bürokratik işlemlerin tamamlandığını bildiren Konukoğlu, Gaziantep Oğuzeli Havaalanı Islah OSB’ye ilişkin şu bilgileri paylaştı: ‘’ilk olarak 1993 yılında Büyükşahinbey Küçük Sanayi Sitesi olarak kurulan bu alanın mülkiyetinin çoğu sanayicilerden oluşuyordu. Yaklaşık 100 kadar fabrikada 2 bin kişi ile üretim yapılıyordu. GSO olarak, 11 Nisan 2012 yılında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına yaptığımız müracaat sonucunda 4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu’nu geçici 8. Maddesi kapsamında 94 hektar alan üzerinde Oğuzeli ilçesi sınırları içerisinde, ‘Gaziantep Oğuzeli Havaalanı Islah Organize Sanayi Bölgesi’ kurulmuştur.’’

DAHA GÜÇLÜ BİR SANAYİ

Anadolu’nun en gözde şehirlerden birisi olan Gaziantep’in, düzenli ve hızlı gelişen sanayisiyle önemli bir yatırım, üretim, istihdam ve ihracat bölgesi olduğuna dikkati çeken Konukoğlu, 5 ayrı bölgeden oluşan Gaziantep OSB’nin bugün Türkiye’nin en büyüğü konumunda olduğunun altını çizdi.

ALTYAPI GÜÇLENECEK

Konukoğlu, Oğuzeli ilçesinin geleceği açısından önemli bir adım atıldığına vurgu yaparak, "Oğuzeli, Gaziantep için önemli bir bölge. Dolayısıyla burasının geleceğini planlamak açısından önemli bir adım atılmış oldu. Söz konusu alanın OSB olması ile bu bölgede yatırım yapan işletmeler öncelikle çok daha iyi altyapı şartlarına kavuşacaklar. Ayrıca, yatırım teşviklerinden de bir alt bölge desteğinden faydalanacaklar. Böylece bu bölgedeki üretim ve istihdam önümüzdeki dönemde daha hızlı gelişecektir.’’ HABER MERKEZİ