Gaziantep Lisesi Mezun ve Mensupları Derneğinin her yıl geleneksel olarak kutladığı Baklava günün de renkli görüntüler yaşandı. Kutlamada mezunlar eski günlerde ki gibi okul bahçesinde sıraya girip İstiklal Marşını okudular. Yıllar önce eğitim gördükleri sınıflara geçip anılarını anlattıllar. Sınıf başkanları seçildi, parmaklar söz almak için kalktı. Kütüphane açılışı yapıldı.

Kutlamaya Şahinbey ilçe kaymakamı Selami Aydın, Şehitkamil belediye başkanı Rıdvan Fadıloğlu, CHP Gaziantep 1. Sıra milletvekili Mehmet Şeker, Gaziantep Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği Başkanı Zeki Güzelbey ve Gaziantep lisesi mezunları katıldı.Gaziantep lisesinde başlayan program, Teymur otel’de düzenlenen yemek ve müzik ziyafeti ile devam etti. Gaziantep Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği tarafından düzenlenen törende mezuniyetinin 50. Yılında olanlara plaket verildi.

Kutlamada konuşan Şahinbey ilçe kaymakamı Selami Aydın bu tür etkinliklerin öğrencileri cesaretlendirğini söyledi ve sözlerine ‘’Çok özel ve özgün bir programla bir aradayız gerçekten çok taktire şayan bir program. Türkiyenin en eski liselerinden birisi burası. Gerçekten büyük değerler var bu okuldan mezun, işte bu mezunların bura da öğrencilere teşvik olsun, onları cesaretlendirsin, yüreklendirsin diye mezunlar öğrencilerle buluşuyor. Burada amacımız şu; sizler bu okuldan mezun olmuşsunuz, önemli hizmetler güdüyosunuz bulunduğunuz mevkilerde, o zamanın şartları çok zor şartlardı günümüz Türkiyesinde imkanlar çoğaldı ama malesef çalışkanlık ve başarı oranları aynı oranda artmıyor bu noktada çocukların kendi okullarından mezun olan büyük ağbilerini, amcalarını görmeleri onları cesaretlendirir.’’ Şeklinde devam etti.

Yeni kütüphane açıldı

Gaziantep lisesinde yeni yapılan Dr. Samet Bayrak kütüphanesi açılışını Şahinbey ilçe kaymakamı Selami Aydın, Şehitkamil belediye başkanı Rıdvan Fadıloğlu, CHP Gaziantep 1. Sıra milletvekili adayı Mehmet Şeker ve Dr. Samet Bayrak yaptı. Kütüphane ‘de bulunan kitapları inceleyen mezunlardan okul müdürü Ahmet Tunç kitap bağışı yapmalarını istedi. MANSUR YALVAÇ