Gaziantep İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz, Çemen Tekstil fabrikasının depo kısmında meydana gelen yangına kısa sürede müdahale ettiklerini ve yangın imalat kısmına sıçramadan söndürdüklerini belirtti. Yılmaz, depoda yanan jütleri söndürmek için bu yangında ilk defa PETKİM'den aldıkları alkol bazlı köpük kullandıklarını ve yangının kısa sürede söndürülmesinde bu köpüğün büyük faydasını gördüklerini belirterek, "Artık bu tür yangınlarda alkol bazlı köpük kullanacağız" dedi.

BU YANGINDA DEPODA ÇIKTI

Yangının ciddi bir yangın olduğunu ve hızlı ve doğru şekilde büyümeden müdahale ettiklerini belirten Cafer Yılmaz, "Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu da oradaydı. Yangın iki saat içinde söndürüldü. İhbar geldikten kısa bir süre sonra olay yerindeydik. Bu yangın da bundan önce yanan fabrika gibi depo kısmında çıktı. Depo kısmı fabrikanın dışında, üretim kısmına girerken sağ taraftaydı" dedi.

İŞÇİLER ÇALIŞIYORDU

Yangın sırasında işçilerin vardiyada olduğunu, üretim yapıldığını söyleyen Yılmaz, "Yangının söndürülmesinde binanın yerleşkesi de önemliydi. Araçların girmesine uygun ortam vardı. Yangının neden çıktığı belli değil. Önce patlama olduğunu söylüyorlar. Fabrika yetkilileri 110'u arıyorlar. Karşıyaka'dan, merkezden ve Cumhuriyetten araç çıkarttık. Şehitkamil ve Gaskiden su takviye araçları istendi İçeriden de soğutma çalışması yaptık, yangın kuzey ve doğu taraftan söndürüldü" dedi.

PAHALI ANCAK ALDIK

Firma sahibinin yangının kısa sürede söndürülmesi nedeniyle kendilerine müteşekkir olduğunu belirten Yılmaz, "Bu yangında ilk olarak alkol bazlı köpük kullanıldı. Belediye Başkanımız Sayın Fatma Şahin, PETKİM'de kullanılan köpükten alın dedi. Biz de Petkime gittik, pahalı olmasına rağmen, alkol bazlı köpükten aldık. PETKİM olası yangınlara karşı bunu kullanıyor. PETKİM'in kullandığını bizde kullanıyoruz. Bu köpük 1 ay önce envanterimize girdi. Su bazlı köpüğümüz de var. Bundan sonra hep elimizde olacak. Yangının cinsine göre, çeşidine göre alkol bazlı köpüğü kullanacağız. Her türlü imkanımız var" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR