Gaziantep Üniversitesi Nizip Eğitim Fakültesi öğretmen adaylarını yeni binasında yenilenen vizyonuyla karşılayacak.

2014 ÖSYS sonuçlarının açıklanmasıyla, gençlerin hayatlarında yeni ışıklar, yeni umutlar yeşerdiğini ifade eden Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan, öğrencilerin hayatında önemli bir dönem olan üniversiteye ilk adımı atacakları şu günlerde aileleriyle çok önemli kararlar alma durumunda olduklarını söyledi.

IŞIK TUTACAK

Prof. Dr. Özaslan, “Tercihleri arasında ilk sıralarda yer almak isteyen Nizip Eğitim Fakültesi olarak, çocuklarımızın YGS ve LYS sınavlarında gösterdikleri başarıda emeği geçen emektar öğretmenlerine ve her şeyin başı olan, çocuklarımıza ışık tutan, eğitimleri için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan anne ve babalara ülkemize, ilimize ve güzel ilçemiz Nizip’in eğitiminde katkı sağladıkları için minnet ve şükran duygularımızı şahsım ve fakültem adına ifade etmekten kıvanç duyuyorum” dedi. Prof. Dr. Özaslan, “Nizip Eğitim Fakültesi olarak öğrencilerimizin geleceğimizi inşa edecek öğretmenler olmak üzere fakültemiz öğrencileri arasına katılmaları umuduyla çocuklarımızı anne-babalardan alarak üniversite eğitimlerini sürdürecekleri, güvenli, bilimsel, sosyal bir üniversite ortamı hazırlamaya çalıştık” diyerek, çalışmaya üretmeye ve paylaşmaya devam ettiklerini vurguladı.

ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Prof. Dr. Özaslan, “2015 Haziran’da ilk öğrencilerimizi fakültemizin, Nizip İlçemizin eğitim elçileri olarak mezun etme kıvanç ve saadetini şimdiden yaşıyoruz. ‘Belkıs’tan Yükselen Hilal’ sloganıyla yola çıktığımız 1 Temmuz 2010 tarihinden bu yana, Nizip Eğitim Fakültesi olarak; bilim, kültür, sanat, spor ve eğlence faaliyetleriyle topluma farklı bir yaklaşım ve paylaşım olanağı sunmaya çalışıyoruz. Cemiyetin itici gücü, milletlerin dinamiği olarak tanımladığımız üniversiteleri, içinde yeşerdiği toplumdan ayrı olarak ifade etmek abesle iştigaldir. Bu anlayışla, Çarşamba konferanslarıyla, toplumsal duyarlılık projeleriyle, topluma hizmet uygulamaları dersi ve dağ köylerinde birleştirilmiş sınıflarda öğretmenlik deneyimleri ile bir bütün olarak Nizip için, Nizipli için üretmeye, öğrenmeye, öğretmeye devam diyoruz” dedi. BÜLTEN