Beklenen oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında gerginlik olduğuyla ilgili yazılıp çizilen ve konuşulanlar doğru çıktı. Erdoğan ile Davutoğlu Beştepe’de görüşmesinin ardından AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplandı. Kritik toplantıdan genel başkan seçimli olağanüstü kongre kararı çıktı. Başbakan Ahmet Davutoğlu 22 Mayıs'ta yapılacak olan kongrede aday olmayacağını açıkladı.

KİMLERİN İSİMLERİ GEÇİYOR?

AK Parti’de Davutoğlu’nun yerine gelecek isimler arasında Enerji Bakanı Berat Albayrak, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş var.

MYK, MKYK VE BAKANLAR KURULUNDA DEĞİŞİM

Ak Parti olağanüstü kongresinde genel başkan seçimi yapılacak. Yeni Başbakan'ın bakanlar kurulunda kısmi veya radikal değişiklikler yapması halinde MYK ve MKYK'da da değişimler yaşanması bekleniyor.

ŞİMŞEK VE GÜL'ÜN DURUMU

Ak Parti kulislerinde yeni Başbakan'ın kendi kabinesini oluşturacağı konuşulurken, Gaziantep'te gözler, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Genel Sekreter Abdulhamit Gül'ün görevlerinde değişim olup olmayacağına çevrildi. Meral KINACILAR