Neler dediler:

Koçer:Herkesin Binali Abisi, hoş sevecan, nüktedan

Yüksel:Gazi Ray ve Amonos projeleri hızlanacak

Erdoğan:Gaziantep bakansız kalmaz, icracı bakanlıklardan birini alır

Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri, Ak Parti'nin yeni genel başkan adayı Binali Yıldırım'ı değerlendirdi. Bekledikleri bir isim olduğunu belirten Nejat Koçer, "Beklediğimiz bir isimdi. Tecrübesi, devlet adamlığı ile herkesin Binali Abisi, hoş sevecan, nüktedan bir insan" derken, Abdulkadir Yüksel, "Hepimiz tercihimizi Binali Yıldırım yönünde kullanmıştık" dedi. Erdoğan ise, Gaziantep'in yine bakanı olacağını dile getirerek, "Gaziantep bakansız kalmaz" dedi.

YÜKSEL:HİZMET ADAMI

Milletvekili Abdulkadir Yüksel, 'Ak Parti mücadelesinin mimarlarından, partimizin kurucularından hizmet adamı, halk adamıdır' dediği Yıldırımla ilgili yaptığı açıklamada, "Çok büyük başarılara hep beraber imza atacağız diye düşünüyoruz, hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

BAYRAK YARIŞI

'Hepimiz tercihimizi de Binali Yıldırım yönünde kullanmıştık' diyen Yüksel, "Sayın Davutoğlu önemli hizmetler yaptı, bu bir bayrak yarışıdır, Binali Bey devraldı. Sayın Yıldırım, Marmaray, 3. Boğaz Köprüsü gibi ulaştırma alanında devrim niteliğinde projelere imza attı. Gaziantep için Bakanken Gaziray projesiyle ilgili inisiyatif alacağının müjdesini vermişti, Amanos Tüneli de bölgemiz için önemli. Bu iki yatırımın Başbakanlığı döneminde daha süratli bir şekilde hayata geçeceğine inanıyorum" diye konuştu.

BÜTÜN ARKADAŞLARIMIZ BAKANLIK YAPACAK LİYAKATTA

Kabinedeki değişiklikle ilgili sorumuza ise Yüksel, "Bütün arkadaşlarımız bakanlık yapacak ehliyette ve liyakattadır. Kim bayrağı devralırsa, milletvekili bakan veya partili olarak ülkemizin Gaziantep'in geleceği için çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

KOÇER: YILDIRIM'I BEKLİYORDUK

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Binali Yıldırım'ın bekledikleri bir isim olduğunu belirterek, "Bizimde sevdiğimiz, kendisini hem genel başkan, hem Başbakan olarak görmek istediğimiz bir insandı. Karardan memnun ve mutluyum. Ülkemize, partimize, milletimize hayırlı olsun" dedi.

İSABETLİ BİR İSİM

Binali Yıldırım'ın, ulaştırma bakanlığında çok önemli işlere imza attığını belirten Koçer, "Yollar, tüneller, köprüler, yani insanların ulaşımına yönelik, Türkiye'nin her tarafında çok önemli projelere imza atmıştır. Mühendis kökenli, bilgisiyle, birikimiyle, kişiliği ile devlet adamlığı özellikleriyle son derece başarılı olacağından hiç bir şüphem yok. İnşallah bu projeci kimliğiyle yeni dönemde Gaziantep'e, bölgemize çok daha faydalı hizmetler gelir diye temenni ediyorum. Son derece isabetli bir isim. Türkiye'de çok büyük projelere imza atmış bir isim. Tecrübesi, devlet adamlığı ile Ak Parti'nin kuruluşundan bu yana emek vermiş, herkesin Binali Abisi, hoş sevecan, nüktedan bir insan hayırlı olsun" dedi.

ERDOĞAN:TÜRKİYE İÇİN BİR ŞANS

Ak Parti Gaziantep Mehmet Erdoğan da Binali Yıldırım'ın donanımlı bir bakan olduğunu söylerken, "Çok başarılı projelere imza attı, bulunduğu makamda hem ulaştırma, hem iletişimle ilgili çok ciddi adımlar attı. THY, Demir yolları, karayolları ve iletişimde büyük gelişmeler sağladı. Tabi bu başarının sonucunda 65. hükümetin başına gelecek olması Türkiye için bir şans. Babacan ve başarılı, bütünleştirici bir yapısı var. Gerek teşkilatlar, gerek kamuoyu, gerek bürokrasi, gerekse siyasi arenada toparlayıcı vasfıyla Ak partide yeni bir merhale açacak. Ülkemize ciddi anlamda başarılı çalışmalar getirecek. Sonuçta iyi bir isim" diye konuştu.

GAZİANTEP BAKANSIZ KALMAZ

Erdoğan, yeni kabinede Gaziantep'in kesin bir bakanının olacağını da belirtirken, " Gaziantep bakansız kalmaz, iyi bakanlık icracı bakanlıklardan birini alır diye düşünüyoruz" dedi. Meral KINACILAR