GAGİAD Başkanı Bora Tezel, 2014 yılına göre ISO 500’de temsil edilen şirket sayısını 24’e çıkaran ve şirketlerin sıralamasını yukarılara taşıyan Gaziantep’in bu başarının gurur verdiğini söyledi. Tezel, bu başarının yeni başarılar için bir basamak niteliği taşıması gerektiğini belirtti.

Gaziantep’in tüm Türkiye için örnek teşkil ettiğini belirten Tezel, “Gaziantep, limanı olmaması, ekonominin kalbinden uzak olması, bölgesel dezavantajlara maruz kalmasına rağmen ISO 500’de yıldızını bir kere daha parlattı ve illere göre dağılımda 5. Sırayı aldı. Birer parçası olduğumuz Gaziantep’imizin yükselişini ilerleyen günlerde hep beraber izlemeye devam edeceğiz. Zorlu koşullarda bu performansı sergileyen Gazişehrimiz, koşulların iyileşmesi ile beraber koşmaya başlayacaktır. Tüm sanayicilerimizin bu koşuya hazır olması ve kondisyonlarını üst seviyede tutmaları gerekir. Artık mevcut gücümüzü ve sermayemizi yeniliğe, verimliliğe ve dünya ile daha fazla entegre olmaya harcamalıyız" dedi.

ALTYAPI ÖNEMLİ

Tezel, "Endüstri 4.0’ın konuşulduğu, orta gelir tuzağından kurtulmaya çalıştığımız bu günlerde yeni koşullara en hızlı adapte olan, altyapısı en sağlam olan şirketlerimiz aynı zamanda maratonu en önde bitiren şirketlerimiz olacaktır. Gaziantep zorlu koşullarda biriktirdiği sermayesini ve kapasitesini bundan sonra en efektif şekilde değerlendirmeli ve mevcut başarılarını daha iyi noktalara ulaşmak için adeta bir basamak gibi kullanmalıdır. Bu konuda özellikle biz gençlere büyük iş düşmektedir" şeklinde konuştu. ISO 500’de Gaziantep’i temsil eden 24 şirketten 15’inin GAGİAD’lı olmasının ise kendileri için ayrı bir gurur kaynağı olduğunu belirten Tezel Gaziantep Genç İşadamları Derneği olarak ülkemizin, bölgemizin ve şehrimizin gelişmesine katkı sağlamaya; bölgede yeni potansiyel yaratılmasına destek vermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi. HABER MERKEZİ