Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey’i makamında ziyaret ederek çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Bakan İslam, başarılı çalışmalarından dolayı Asım Güzelbey ve ekibini kutlayarak, “Biz AK Parti olarak muazzam bir belediyecilik oluşturmuşuz" dedi.

CİDDİ ÇALIŞMALAR YAPTIK

Bakan İslam, Gaziantep’teki temasları kapsamında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'i de ziyaret etti. Güzelbey anı defterini imzalayan Bakan İslam'a günün anısına bakır işleme bir tabak hediye etti. Başkan Güzelbey hazırlanan görseller eşliğinde yapılan proje ve hizmetleri bir bir anlattı. Güzelbey özellikle kentin tarihi dokusunun gün yüzüne çıkarılması için önemli projeler yürüttüklerini ifade ederek, “Gaziantep dendiği zaman akla her zaman baklava veya lahmacun geliyordu. Aslına bakarsanız bu şehrin engin bir tarihi Hititlerden, Romalılardan, Bizans veya Selçuklulardan kalan önemli tarihi mekanları var. Son zamanlarda Gaziantep’in tarihi ve kültürü ön plana çıkmaya başladı. 2012 yılında UNESCO dünya kültür mirası 2 ayrı alanla birlikte kabul edildik. Bunlarından biri Yesemek diğeri ise Zeugma. Buralarda ciddi kazı çalışmaları yapıldı ve bu çalışmalar aralıksız sürdürülüyor” dedi.

ÖDÜLLER ALDIK

Güzelbey tarihi kültür yolu projesi ile Gaziantep’in çehresini değiştirdiklerini de ifade ederek, “Yaptığımız çalışmalar nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülünü de aldık. Sadece bizim çalışmalarımız değil Şahinbey ve Şehitkamil Belediyelerimizin de tarihi mekanların restorasyonu konusunda önemli çalışmalara ve projelere imza attılar. Tarihi mekanları restorasyonları konusunda projelerimizin Avrupa Birliği fonlarının desteğiyle yürütmeye çalıştık. Bu konuda ki başarılı çalışmalarımız sonucunda Avrupa Birliği fonlarıyla bir çok tarihi mekanın restorasyonunu yaptırdı. Balici ve tinercilerin mekanı haline gelen tarihi mekanlarımızı restore ederek kentimize kazandırdık. Atıl durumda olan bir çok tarihi mekan yapılan çalışmalarla turizme kazandırılmış durumda” dedi.

BAŞARILI BİR BAKAN VE BAŞKAN

Bakan Ayşenur İslam ise başarılı çalışmalarından ötürü Başkan Güzelbey başta olmak üzere bütün ekibini tebrik ederek, “Biz AK Parti olarak muazzam bir belediyecilik oluşturmuşuz. Vatandaşımız bu çalışmaları benimsemiş ve bunları bir hak olarak görüyor ki buda en doğal hakları. Vatandaşımız artık bunun üzerine çıkılmasını istiyor. Burada yapılan başarılı çalışmaların çıtasını da yeni başkan adayımız Fatma Şahin neler yapacak onu da zamanla göreceğiz. Ben çok başarılı bir bakandan görevi alıyorum, kendisi de başarılı işler yapmış bir belediye başkanından görevi devralacak” diye konuştu.

İHA