Şahin, böylece Türkiye Belediyeler Birliği başkanlığından sonra yeni bir apolet takarak, Asya Belediye Başkanları Forumu'nun 4'üncü dönem başkanlığını yapan Çin'in Haikou kenti Belediye Başkan Yardımcısı Feng Yuyıng'dan başkanlığı devir aldı.

Şahin, Gaziantep’in Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri olduğunu belirtti. 31 Mart'ta yerel seçim gerçekleştirileceğini anımsatan Şahin, derslerine çok iyi çalıştıklarını, seçimden zaferle çıkacaklarını söyledi. Türkiye Belediyeler Birliği’nin desteğinde, Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Asya Belediye Başkanları Forumu 5’inci Genel Kurulu, Gaziantep’te toplandı. 21 Asya ülkesinden 150 belediye başkanı, vali ve üst dizey yöneticinin katıldığı genel kurulda, Çin’in Haikou Belediye Başkan Yardımcı, AMF 4’üncü Dönem Başkanı Feng Yuyıng tarafından Büyükşehir Belediyle Başkanı Fatma Şahin’e 5’inci dönem AMF başkanlığı devredildi. Toplantıda, AMF’nin kuruluşunun 10’unu yıldönümü dolayısıyla pasta kesildi.

EVLİYA ÇELEBİ ÖRNEĞİ

Gazi şehrin Akdeniz’le Mezopotamya arasındaki bereketli hilalin, kültürel mirasın taşıyıcısı olduğunu bildiren Şahin, “Evliya Çelebi’nin bütün Dünyayı dolaştıktan sonra Gaziantep’e geldiğinde ‘bu şehir anlatmaya ne kalem ne de kelam yeter’ demiştir. Geçmişten aldığımız mirası geleceğe taşımak, yerelden evrensele, gelenekten geleceğe, şehirler yarışında şehrimizin rekabet etme gücünü artırmak için büyük bir mücadele içiresindeyiz. Bugün Asya’nın kuvvetli belediye başkanlarının Gaziantep’te İpek Yolu’nun en önemli merkezinde buluşturmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Çünkü tarih boyunca ipek yolu kalkınma yolu olmuştur, kardeşlik yolu olmuştur, bir ve beraber olma yolu olmuştur. Şimdi bir kuşak, yol projesiyle geçmişten aldığımız İpek Yolu’nun güzelliğini geleceğe taşımanın büyük bir heyecanını yaşıyor" dedi.

ASYA YÜKSELEN BİR DEĞER

Asya'nın yükselen bir değer olduğuna dikkati çeken Şahin, 21. yüzyılın Asya yılı olacağını, beşeri sermayesi, yetişmiş insan gücü, doğal kaynakları enerji politikalarıyla birlik ve beraberlik içerisinde daha iyi bir dünya inşa edileceğini belirtti. Ortak sorunlara ortak çözümler üretme çağrısında bulunan Şahin, zamanın ruhunu iyi okuyarak, bilgi ve teknolojiyi iyi kullanmanın önemine dikkati çekti.

DÜNYA'YI İNŞA ETMELİYİZ

"Asya’nın kardeşliğiyle yeniden Dünya’yı inşa etmeliyiz" diyen Şahin, "O yüzden bu birliktelik herhangi birliktelik değil. Bugün yatırım potansiyeliyle enerji politikalarıyla Asya birliğini sağladığı zaman yaşlanan Avrupa’ya karşı, bir Suriyeli dahi almamak için duvarlar ören bir Avrupa’ya karşı Asya’nın değerlerini kuvvetlendirmemiz lazım. Bir ve beraber olmamız lazım, atalarımızın yaptığı gibi kalkınma yolunu tekrar inşa etmemiz lazım. Bu birlikteliğin bir belediye başkanının bir araya gelmesinden öte bir anlam taşıyor" şeklinde konuştu.

HEYET ÇOK MUTLU

Asya Belediye Başkanları Formu Genel Sekreteri Gostasp Muzafferi, Asya Belediye Başkanları Formu kurucu şehri Tahran’ın Belediye Başkan Yardımcısı Sakneh Aşhaf ve Çin’in Haikou Belediye Başkan Yardımcı, AMF 4’üncü Dönem Başkanı Feng Yuyıng yaptığı konuşmalarda Asya Belediye Başkanları Formu’nun amacına değindiler. 5’inci dönem başkanlığına getirilen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e yeni görevinde başarılar dileyen konuşmacılar, kendilerini ağırladıkları için Gazianteplilere teşekkür etti.

GEZİ YAPILACAK

İki oturumlu forum çalışmaları kapsamında, GAZİRAY, Kuzey Şehir, GASKİ Arıtma Tesisleri, Engelsiz Yaşam Merkezi ile Nurgana Hasan Celal Güzel Kültür ve Spor Vadisi’ni yakından görülecek. Zeugma Mozaik Müzesi’ni gezecek olan konuklar, şehirden ayrılacak. HABER MERKEZİ