İstanbul Anadolu Yakası Gaziantepliler Derneği tarafından hazırlanan proje kapsamında, TASEV’in okullarında görevli 3 eğitimci Gaziantep’e gelerek yemeni ustalarından eğitim alacak. Gaziantep yemenisinin yapılmasını ve tüm inceliklerini öğrenecek olan 3 eğitimci, daha sonra İstanbul’da 10 yemenici ustası yetiştirecek. Gaziantep yemenisi böylece yeniden yaygınlaşacak.

GAZİANTEP, PROJEYE SAHİPLENDİ

İstanbul Anadolu Yakası Gaziantepliler Derneği Başkanı Nedim Atilla ve “Gaziantep Yemenisi Ayakkabı Ustaları El Veriyor Projesi” Koordinatörü İlknur Ünal, projeyi anlatmak amacıyla Gaziantep’e geldi. Başkan Nedim Atilla ve Proje Danışmanı İlknur Ünal, Vali Davut Gül, GTO Meclis Başkanı Hilmi Teymur, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu, Naci Topçuoğlu MYO Müdürü Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz ve Yemenici Orhan Çakıroğlu ile görüşerek, projenin ayrıntıları ile ilgili bilgiler verdi.

KOÇER’E TEŞEKKÜR ETTİLER

Projenin gerçekleşmesinde Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer’in büyük desteklerini gördüklerini ifade eden Başkan Nedim Atilla, şöyle devam etti: “Projemizi Milletvekilimiz Nejat Koçer’e sunduğumuzda inceledi, çok beğendi ve sahiplendi. Projemizin gerçekleşmesinde de önemli destekleri oldu. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Yemeni Gaziantep’in önemli bir değeri. Bu değerimizi ulusal, uluslararası boyuta taşıyalım istedik. Tıpkı Gaziantep’in baklavası, yemeği ne kadar değerliyse yemenisi de o kadar değerlidir. Yemenimizi de baklava gibi, gastronomi gibi bir aşamaya getirelim istiyoruz.”

HEDEFLER BÜYÜK

"Gaziantep Yemenisi Ayakkabı Ustaları El Veriyor Projesi” Danışmanı İlknur Ünal ise, projenin amaçları ile ilgili olarak “Proje ile bir yıl içinde 10 kişilik bir yemeni ustası yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bu ustalar da TASEV’in okulunda yeni ustalar yetiştirecek. Böylece yemenicilik ustalar aracılığıyla yeniden yaygınlaşacak. Buradaki temel hedefimiz, yemeninin uluslararası pazarlarda gezen ayakkabılar gibi bir marka olmasıdır. Yemeni sağlık olarak çok önemli bir ayakkabı. Doğal malzemeden kullanılıyor. Yapılışında kullanılan deri ve tabanında kullanılan kil bakımından çok önemli. Gaziantep Yemenisini günümüzdeki tüketici talepleri ve modaya uygun beklentilerine uygun bir şekilde yenileyerek, dünya çapında tanınan bir marka haline getirmek istiyoruz.” HABER MERKEZİ