Büyükşehir Belediyesi Gazikültür A.Ş. Özden Mermer Özsabuncuoğlu tarafından İngilizce olarak hazırlanan, From the UNESCO Creative Cities Network within Gastronomy GaziantepCuisine in Four Seasons (UNESCO Yaratıcı Şehir Mutfağı’ndan-Dört Mevsim Gaziantep Yemekleri) adlı kitabı yayımladı.

Gazikültür A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar, yaptığı yazılı açıklamada, Gaziantep’in bulunduğu stratejik konum ve bünyesinde barındırdığı değişik medeniyetlerin izleri sebebiyle farklı kültürel zenginliklere sahip kadim bir şehir olduğunu aktardı.

Yakar, Gaziantep Mutfağı’nda yer alan yemeklerin yer aldığı "Dört MevsimGaziantep Yemekleri" kitabının Gazikültür A.Ş. tarafından yayınlandığını anımsatarak, "Yayınladığımız bu kitabı uzun uğraşlar sonucu İngilizceye çevirterek okuyucuyla buluşturmuş olduk. İngilizce yemek kitabı Gastroantep Festivali’nde yabancı şefler tarafından da büyük beğeni topladı. Çalıştığımız kitap dağıtıcıları vasıtasıyla kitap yurtdışında da satışa sunulacak." ifadelerini kullandı.HABER MERKEZİ