Kent Konseyi Hemşeri Dernekleri Çalışma Grubu’nun sivil toplum örgütü toplantıları bu kez Elbeyliler Derneği’nde yapıldı. Dernek Başkanı Faik Akyılmaz, birlik mesajı verirken, Ak Parti Gaziantep Milletvekili Aday Adayı Menderes Karaduman, “Hepimiz aynı geminin içerisindeyiz. Hep beraber bir arada yaşamak bizim için bir zenginliktir” dedi.

Oğuz Boyları Federasyonu Başkanı ve Elbeyliler Derneği Başkanı Faik Akyılmaz’ın yemekli davetinde buluşan 60’a yakın Sivil Toplum Örgütleri farklı yaşam kültürlerinin ortak yaşam kültürüne yansımasına dair görüşleri dile getirildi.

Elbeyliler Dernek Başkanı Faik Akyılmaz, “Biz bu toplantıları inşallah bütün dernek başkanı arkadaşlarla devamlı yapmayı düşünüyoruz. Birlik olma amacıyla bir araya geldik.” ifadesinde bulundu.

Gaziantep Kent Konseyi hemşeri Dernekleri çalışma Grubu Başkanı Halil Eyyupoğlu, birlikteliğin giderek büyüdüğünü ifade ederek, demokrasinin önemli bir unsuru,temayül yoklamalarında bir başvuru merkezi haline geldiğini ifade etti.

Son Gaziantep il Genel Meclisi Başkanı Menderes Karaduman ise yaptığı konuşmada şöyle konuştu:”Bizi bu güzel mekanda ağırladığınız için teşekkür ediyorum.Bugün burada bu şekilde bir toplantı olmamıştı STK lar bizim için çok önemli. Hepimiz aynı geminin içerisindeyiz. Alevisi,Sunnisi,Kürdü Türk’ü hep beraber bir arada yaşamak bizim için bir zenginliktir.”

Halfetililer Dernek Başkanı Mehmet Erdoğan:”STK’lar hemşeri dernekleri bir şehrin dinamizmi için vazgeçilmez unsurlarıdır.Gelişmiş ülkelere baktığımızda STK’ların kamuoyuna hakim olduklarını görüyoruz.Siyasette,ekonomide STK’lar kamuoyunu yönlendirir. Henüz bizim ülkemiz bu olgunluğa erişmediği için STK’lar sadece festivallerde hatırlanıyor.Gaziantep’te bir karar verildiği zaman yahut bir olay olduğunda STK’ların dikkate alınması yönünde bu düzenlenen toplantıyı önemsiyorum.hemşeri dernekleri artık çok etkin. Bu nedenle siyasiler bir temayüle başvurmaları bizim için önemlidir.Bu beni çok mutlu etti. Bu toplantıyı gerçekleştiren Faik Akyılmaz’a da teşekkür ediyorum.

Arabanlılar Dernek Başkanı Ali Rıza Ulukök ise bu birlikteliğin hayırlara vesile olmasını dileyerek, inşallah ülkenin birlik ve beraberliğinde daha da etkin bir yol alırız” dedi.

Suruçlular Derneği yönetim kurulu üyesi Mehmet kızıl ise Suruçlular Derneği adına yaptığı konuşmada “Ortak değerleri yaşatmak adına bu birliktelikleri önemsiyorum.inşallah bundan sonraki süreçte daha yakın bir araya gelelim ve güzellikleri beraber yaşayalım.biz barış ve Kardeşlik adına yola çıktık. Şehri bütünleştirmek adına bir misyon ile yola çıktık.”dedi.

Gaziantep Siirtliler Derneği adına konuşma yapan Mehmet Emin Hafif ise, 27 yıllık Gaziantepli olduğunu vurgulayarak “ 60’a yakın birbirinden çok farklı derneklerin bir arada olması dolayısıyla STK ların önemi de burada ortaya çıkıyor.Faik Akyılmaz2a bu toplantı düzenlediği için teşekkür ediyorum.”dedi.

Arabanlılar Derneği adına bir konuşma yapan Ahmet Çevik ise yaptığı konuşmada, ”Hem Halfetililerin Hem de arabanlıların dernek yönetiminde yer aldığını ifade ederek bu birlikteliği STK larda çalışmam adına önemsiyorum.Halkın nabzını tutan STK lardır.”dedi.

Suruçlular Dernek Başkanı Hasan Şahin ise yaptığı konuşmada, 25 yıldan beri Gaziantep’te yaşadığını ifade ederek “Ne kadar Urfalı isek o kadarda Gaziantepliyiz.Demokratik açılımı,çözüm sürecinin desteklenmesi yönünde çalışan biriyim.Benim bir sloganım var.ben yok biz varız.Şu anki gibi Türkiye’nin buradaki tüm renklerini biz olarak tanımlıyorum” dedi.

Suvarlılar Dernek Başkanı Ve ASF Federasyon başkanı Bekir Ayaz ise yaptığı konuşmada STKların önemine değinerek kamuoyunu yansıtan önemli bir unsur olduğunu vurgulayarak bu birlikteliği oluşturan faik Akyılmaz ‘a teşekkür ediyorum dedi. Bülten