Fırıncılar Ramazan ayında bir yandan ekmek yapmaya devam ederken, diğer yandan da vatandaşların yemeğini pişirip, yemeğe özel ekmekler yapıyor.

Akyol Mahallesi'nde bulunan bir fırının çalışanları, Ramazan ayı nedeniyle yazın sıcağına aldırış etmeden yoğun şekilde çalışıyor. Fırın çalışanları iftar için hem ekmek yapıyor hem vatandaşların yemeğini fırına atıyor. Fırında ayrıca yemeğe özel ekmek de yapılıyor. Ramazan ayında 7 kişiyle yoğun şekilde çalıştıklarını dile getiren fırın sahibi, özellikle iftar saatlerinde fırında tava yemeği izdihamı yaşandığı belirtti.

HALKI MEMNUN ETMEYE ÇALIŞIYORUZ

Fırında çalışanlardan Süleyman Yavuzkurt, “İftar saati geldiğinde, herkes iftar için aynı saate yemeğini istiyor. Biz de elimizden geldiği kadarıyla, kimsenin kalbini kırmadan yetiştirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

YEMEĞE ÖZEL EKMEK

Yemeğe özel çeşitli ekmekler yaptıklarını ifade eden fırın ustası Kemal Yerlikaya ise şunları dile getirdi: “Ekmek çeşitlerimiz kebap için ayrı, patlıcan kebabı için ayrıdır, lavaşımız mevcut, Patlıcan bu ekmekle güzel gider. Ramazan pidesi yapıyoruz. Bu ekmeği güzel gösteren üzerindeki çörek otudur. Her Ramazan yani on iki ayın bir ayı böyle oluyoruz. Pide olarak, ihvan ekmeği yapıyoruz. Bu çeşit ekmeğin özelliği kabarık olmasıdır. Bu ekmek kebaba özel ekmektir. Patlıcan kebabına özel lavaş ekmeği yapıyoruz.” İHA