Gaziantepspor, dün kendi evinde konuk ettiği Gençlerbirliği karşısında tribünde ve ekran başında izleyen taraftarları kahretmekten öteye gidemedi.

Bir takım hele ki bu süper ligde yıllarca mücadele eden Gaziantepspor ise bu kadar rezalet bir top oynamaya asla hakkı olamaz. Sahada ne yaptığını bilmeyen futbolcular topluluğu Gaziantepspor formasını bu kadar küçük düşürme yetkisine sahip değiller. Sadece sahada oynayan futbolcular değil aynı zamanda kenarda teknik heyetinde kendi evinde elde edilen farklı mağlubiyette büyük rolü var.

Gençlerbirliği teknik direktörü Mesut Bakkal, ilk yarı tamamlandığında sahada ki oyunu çözerek ikinci yarıya Tomic – Hleb değişikliği ile başladı ve ardından 57. dakikada Ahmet Oğuz ile Hakan Aslantaş değişikliğini gerçekleştirerek oyunun seyrini değiştirdi ve Gaziantepsporu bir anda çözerek galibiyette önemli rol üstlendi. Ama Gaziantepsporun acemi teknik direktörü Okan Buruk yenilen ilk golün ardında tedbirini alamadığı gibi kalemizde farkın ikiye çıkmasına sebebiyet verdi.

Kaleci Karcemarskasın yokluğu bu maçta da kendini gösterdi ve kalan beş haftada kalede ki yerini alamayacak olması bizleri karamsarlığa itiyor. Ayrıca El Yasa Sümenin de sezonu kapatması defans kurgusunda ciddi anlamda sorun yaratacak gibi görünüyor.

Dün oynanan Gençlerbirliği maçında futbolcuların görüntüleri sahada vardı ama ne yazık ki yetenekleri ve kazanma istekleri kesinlikle yoktu. Gaziantepspor formasını böyle anlamsız bir şekilde taşımaya hiçbir futbolcunun hakkı yok. Ya sahaya çıktıkların da adam gibi oynayacaklar ya da kırmızı – siyahlı formayı küçük düşürmeden sezon sonunda evlerinin yolunu tutacaklar.

Gaziantepsporu bu kadar aciz durumlara düşürenlere sadece yazıklar olsun diyorum. Umarım son beş hafta da elde edilen bir puanın üzerine çıkarlar ve kalan haftalarda sıkıntı yaşamadan ligi tamamlarlar.