Gaziantep Üniversitesi Rektörü Yavuz Coşkun, "Toplumsal Birliğin Güçlendirilmesinde Dini Söylemin Önemi" toplantısında dikkat çeken mesajlar verdi. İnsan onuruna yakışan bir sistem kurma imkanının bulunduğunu dile getiren Coşkun, "Kelimelerin içinin boşaldığı bir dönemdeyiz. Toplum, yalanlarla her gün kemiriliyor" dedi.

İSAV ve Gaziantep Üniversitesi iş birliğiyle, "Toplumsal Birliğin Güçlendirilmesinde Dini Söylemin Önemi" konulu ilmi toplantı düzenlendi.- İslami İlimler Araştırma Vakfı Başkanı Ali Özek, "İslam, Müslüman'ın sıfatıdır. Bu vasfı, dünyevi, ticari meselelerde kullanamazsınız, bu yanlıştır" dedi.

İSLAM MÜSLÜMANIN SIFATIDIR

Özek, Gaziantep Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki toplantının açılışında, insanları inancı ve ırkından dolayı ayrıma tabi tutmanın doğru olmadığını söyledi. Dini söylemlerin, dünyevi ve ticari konularda kullanıldığını belirten Özek, "Araştırmalarıma göre, 14 asır boyunca hiçbir müesseseye İslam'ın adı verilmemiştir. İslam, Müslüman'ın sıfatıdır. Bu vasfı, dünyevi, ticari meselelerde kullanamazsınız, bu yanlıştır" diye konuştu.

COŞKUN: KELİMELERİN İÇİ BOŞALDI

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ise dini söylemlerin bugün "makam ve rant elde etme aracı olarak görüldüğünü" savundu. İnsan onuruna yakışan bir sistem kurma imkanının bulunduğunu dile getiren Coşkun, "Kelimelerin içinin boşaldığı bir dönemdeyiz. Toplum, yalanlarla her gün kemiriliyor" dedi.

Vali Yerlikaya’da, “Güzel ülkemizde aziz milletimiz, büyük fitneyle uğraşıyor. Kardeş kardeşi kırıyor. Nasıl kırıyor diliyle kırıyor. Gözüyle kırıyor, davranışlarıyla kırıyor, daha da ileriye gidiyor cana kıyıyor. Bizim dinimizde buna yer yok. Birbirimizle fikir noktasında, incitmeden, kırmadan sözü doğru ve güzel söyleyerek, hayırda yarışmak esas değil mi” ifadelerini kullandı.

3 GÜN SÜRECEK

Türkiye'deki çeşitli üniversitelerden çok sayıda akademisyen ile sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin katılımıyla 3 gün sürecek toplantıda, dini konularda sunum ve tartışmalar yapılacak. Toplantı sonunda kentteki tarihi mekanlar da gezilecek. HABER MERKEZİ