Gaziantepspor Teknik Direktörü Mutlu Topçu, lige istedikleri gibi başlayamadıklarını ancak yavaş yavaş oyun anlayışlarını sahaya yansıtmaya çalıştıklarını söyledi. Topçu ayrıca, öne geçtikleri maçlarda geriye çekilmelerini psikolojik duruma bağladı.

Bu sezon öne geçtikleri maçlarda sürekli geriye çekilen Gaziantepspor’da teknik direktör Mutlu Topçu, hiçbir teknik direktörün futbolcularına geriye çekilin talimatı vermeyeceğini söyledi.

İÇGÜDÜSEL

Kendilerinin oyun sisteminde hiçbir zaman geriye çekilme olmadığını aktaran Topçu, “Biz Galatasaray’a karşı da geriye çekilmedik, birde ikinci bölgede rakipleri karşılarız. Daha çabuk çıkma ve daha hızlı rakip kaleye ulaşma adına daha yakın mesafeden hücum etmeye çalışırız ama ister istemez bazen çekilebiliyorsunuz. Bazı takımlar bunu taktik olarak ta yapabiliyor ama biz taktik olarak değil tamamen içgüdüsel olarak geriye yaslanıyoruz” şeklinde konuştu.

TAKIM OLGUSU YÜKSEK OLACAK

Osmanlıspor karşısında aldıkları galibiyetin milli maçlar nedeniyle lige verilen araya moralli girmelerini sağladığını anlatan Topçu, "Aslında takım olarak yeni yeni toparlanıyoruz. Milli maç arasında eksikliklerimizi görüp daha iyi bir takım olmaya çalışacağız. Halen maçlarda zaman zaman hatalar yapıp oyun disiplininden uzaklaşıyoruz. Onları da aşabilirsek takım olgusu yüksek bir ekip olarak yolumuza devam edebileceğiz" diye konuştu.