Tiryakioğlu, yatırımların yeniden hız kazanacağına inandığını da vurgulayarak, “Ülkemize sahip çıkmak zorundayız, Ülkemize ve bölgemize yatırımlarımızı devam ettirmek zorundayız. İçinde bulunduğumuz süreci avantaja nasıl dönüştürebiliriz konusunda refleksler geliştirmeliyiz" dedi.

PSİKOLOJİK RAHATLAMA VAR

Türkiye’nin bulunduğu coğrafya büyük önem kazandığına dikkat çeken Ahmet Tiryakioğlu, “Bu coğrafyada artık Türkiye çok büyük önem kazanıyor. Türkiye olmadan bir başrolün olamayacağını bütün dünya gördü. Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın yaptığı son hamleleri çok yerinde buluyorum. Bugüne kadar çok sessiz kaldığımız için Irak’tan ve çevremizden bir pay alamadık. Sesimizin yükselmesi sanayiciye güç ve umut veriyor. Ayaklarımızın yere sağlam bastığı bir pozisyon görüyoruz bu bizi psikolojik olarak rahatlatıyor” şeklinde konuştu.

GÜCÜMÜZ VAR

Tiryakioğlu, sanayiciyi destekleyen ve birebir ilgilenen güç olduğunu hissetmenin yatırımcıyı memnun ettiğine dikkat çekerek, “Arkamızda bizi destekleyen ve birebir güç olduğunu görüyoruz. Başbakanımız, Başbakan Yardımcımız, Gümrük Bakanımız ve Ekonomi Bakanımızın katıldığı odalar birliği toplantısında bunu çok daha net bir şekilde gördük. Bu bile arkamızda güç olduğunu ve rahat nefes almamızı sağlayan bir konudur. Artık bir sanayici istediği yere ulaşabiliyor” dedi. İHA