Hollanda Ankara Büyükelçisi Ron Keller ve beraberindeki heyet, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu’nu ziyaret etti. Hollanda Krallığı Ankara Büyükelçisi Ron Keller, Gaziantep’in gelişime açık bir kent olduğunu ifade ederek, Gaziantepli ve Hollandalı işadamlarının ortak yatırım ve işbirliğine zemin hazırlayacak her türlü çalışmaya katkı sunmaya hazır olduklarını ifade etti.

SOSYAL VE KÜLTÜREL GELİŞİM ÖNEMLİ

Gaziantep’in çok gelişmiş ve sürekli ilerlemekte olan bir sanayiye sahip olduğunu vurgulayan Keller, "Geçtiğimiz dönemlerde Gaziantep’te fahri konsolosluk açtık, bu sene de Hollanda ve Gaziantep arasındaki işbirliğini ilerletmek ve korumak istiyoruz. İyi bir ticaretle iyi ilişkiler de doğacaktır. Ticari ilişkiler artınca diğer sosyal ve kültürel ilişkilerimizde artacaktır. Çünkü çok alanda işbirliği yapacağımızı düşünüyorum. Sizleri Hollanda’ya, Hollanda’daki işadamlarını da Gaziantep’e bekliyoruz" dedi.

NAKIBOĞLU BİLGİ VERDİ

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu konuk heyete, Gaziantep’in sanayi ve ekonomik yapısıyla ilgili bilgi verdi. Gaziantep’in 2013 yılında yaklaşık 6,5 milyar dolar ihracat gerçekleştirdiğini hatırlatan Nakıboğlu, 2023 yılında 30 milyar dolar ihracat yapmayı hedeflediklerine dikkati çekti.

ÇOK HIZLI GELİŞİYORUZ

Sanayiciler olarak, olarak her zaman Gaziantep ve ülkemizin büyümesi için çalıştıklarını anlatan Başkan Nakıboğlu, “Gaziantep çok hızlı gelişen bir şehir. 2023 yılında 350 bin kişiye istihdam sağlamayı ve tüm ülkelere ihracat yapmayı hedefliyoruz” dedi.