Fahri trafik müfettişleri ceza yazma rekoru kırdı. 2012 yılında 3 bin 258 araca ceza tutanağı düzenleyen fahri trafik müfettişleri 2013 yılı içerisinde toplam 6 bin 235 araca işlem yaptı. İkiye katlayan ceza tutanakları dikkat çekerken, en çok cezaların seyir halinde cep telefonu ile konuşmak, hatalı park, kırmızı ışık ihlali, trafik levha ve işaretlerine uymamak olarak belirlendi.

Gaziantep Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından 2013 yılı 2. dönem Fahri Trafik Müfettişleri eğitim ve bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda, Trafik Denetleme Şube Müdürü 4. Sınıf Emniyet Müdürü Ali Çetin, Gaziantep’te görev yapan fahri trafik müfettişleri ile ilgili bilgiler vererek bir yıl içerisinde kesilen cezalardan bahsetti.

688 FAHRİ TRAFİK MÜFETTİŞİ GÖREV YAPIYOR

Trafik Denetleme Şube Müdürü 4. Sınıf Emniyet Müdürü Çetin, Gaziantep’te 688 Fahri Trafik Müfettişinin görev yaptığını ve 2013 yılı içerisinde 11 aylık dönemde trafik kuralı ihlali yapan toplam 6 bin 235 aracın tescil plakasına ceza kesildiğini söyledi.

En çok cezaların seyir halinde cep telefonu ile konuşmak, hatalı park, kırmızı ışık ihlali, trafik levha ve işaretlerine uymamak, taşıtlarda emniyet kemeri kullanmamak gibi nedenlerden dolayı kesildiğini belirten Trafik Denetleme Şube Müdürü 4. Sınıf Emniyet Müdürü Çetin, “Yol kullanıcılarına trafik kurallarına uyma alışkanlığı kazandırmak amacıyla denetim ve kontroller sıklıkla devam edecektir” dedi. İHA